Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jätteklipp för Blåvitt när Eriksson säljs

Foto: Anders Ylander

GÖTEBORG. Nu är det klart: Cagliari utnyttjar sin option och köper loss Sebastian Eriksson från IFK Göteborg.

– Sebastian är klar för Cagliari, bekräftar Blåvitts sportchef Håkan Mild för GT.

Uppgifter talar om en övergångssumma på mellan 15 och 20 miljoner, lånekostnaden inkluderad.

– Vi är nöjda med affären, säger Håkan Mild.

Även agenten Martin Dahlin, som dock inte vill bli citerad, bekräftar att övergången nu är klar. "Sebban" får alltså dra på sig Cagliaris tröja nummer 16 även kommande säsong. Klubben från Sardinien valde i augusti förra året att låna "Sebban" - trots att han råkat ut för en allvarlig korsbandsskada.

Debuterade i sista omgången

23-åringen kom till slut tillbaka och fick debutera i Serie A:s sista omgång 13 maj, då han hoppade in i 89:e minuten mot Fiorentina. Efter att säsongen i Italien tagit slut åkte han till Göteborg för att hälsa på kompisar och träna med Blåvitt. Han är sedan några veckor tillbaka på Sardinien. Där jobbar han heltid med fysioterapeuten Salvatore Congiu och fystränaren Gianfranco Ibba - för att komma i form till Cagliaris sommarträning, som börjar på onsdag.

"Är i bättre form än alla mina lagkamrater"

– Jag behöver träna hårt jämfört med mina lagkamrater på grund av den långa vilan (korsbandsskadan). Därför kom jag och tränarna överens om att jag skulle börja träna tidigare än de andra. Jag vet inte hur lång tid det kommer att ta för mig att komma i hygglig form, men en sak vet jag: just nu är jag i bättre form än alla mina lagkamrater, säger Sebastian Eriksson till italienska tidningen Il Corriere dello Sport.

GT sökte "Sebban" under gårdagen, men mittfältaren svarade varken på samtal eller sms.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!