Foto: Kristoffer RuckemannFoto: Kristoffer Ruckemann
 Foto: Kristoffer Ruckemann
Foto: Rickard NilssonFoto: Rickard Nilsson
 Foto: Rickard Nilsson

Waldners nya besked: "Då spelar jag nog"

Publicerad

En svensk idrottsepok går i graven - men exakt när är oklart.

På måndagen skickade Jan-Ove Waldners klubb ett pressmeddelande om att bordtennislegendaren gör sin sista match på torsdagen.

Men klubben har en chans att nå slutspel och om de gör det så vill Waldner fortsätta lite till.

"Då spelar jag nog", skriver han i ett sms.

För 38,5 år sedan spelade den då 12-årige Jan-Ove Waldner sin första match i elitserien i bordtennis.

På torsdag är tanken att gör sin sista då hans spelar med sitt Spårvägen hemma i Liljeholmshallen mot Rekord i pingisligan. Det var åtminstone vad Spårvägen skrev i ett pressmeddelande som skickades ut på måndagen.

Torsdagens match är den sista grundseriematchen för säsongen och mest troligt den sista Spårvägen spelar. Men klubben har en liten möjlighet att ta sig vidare till slutspel och därför vill inte Waldner gå händelserna i förväg.

Öppnar för fler matcher

När SportExpressen kontaktar honom så säger han att han vill avvakta måndagskvällens resultat innan han uttalar sig och att han är öppen för att spela i ett eventuellt slutspel.

"Då spelar jag nog", skriver han i ett sms.

Spårvägens sportchef Anders Svensson ser dock pessimistisk på lagets chanser att ta sig vidare till ett slutspel.

– Det är sista matchen för J-O, för vi kommer inte att gå till slutspel. Det kan jag säga. Slutspel finns inte på min karta, då ska vi vinna och nolla de andra lagen i de båda matcherna som återstår och det finns inte.

Men är pressmeddelandet förankrat med J-O, för nu känns det lite förvirrat?

– Ja, han pratade med Mikael Appelgren innan vi skickade ut det, så ja.

Waldners digra meritlista

Den 50-årige Waldner, som bland annat har ett OS-guld och sex VM-guld på meritlistan, debuterade i den högsta serien hösten 1977 i en match mot Söderhamn. Han mötte då Glenn Östh, som numera är sportchef i Sveriges olympiska kommitté, och förlorade.

I höstas sade Waldner i en intervju i SportExpressen att han kör för fullt och går in pingislirandet som om det vore en OS-final.

Han spelade sina senaste matcher i fredags, i en Legends Tour-tävling i Belgien, där han slog den förre belgiske stjärnan Jean-Michel Saive i semifinalen men förlorade mot Jörgen Persson i final.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag