Jalmar Sjöberg klar för bronsmatch

Publicerad
Uppdaterad
PEKING. Svenske tungviktaren Jalmar Sjöberg vann tre matcher och tog sig till semifinal.
Men där tog det stopp mot kubanen Mijain Lopes.
Trösten blir en match om bronset för svensken.
Sjöberg inledde med att  besegra polacken Marek Mikulski med 2–1 i ronder. Brottarna vann till en början varsin rond med 4–0 och en avgörande rond fick tas till. Lotten var då emot Sjöberg vilket gjorde att svensken var tvungen att ta poäng i det sista parterröverläget, det grejade Sjöberg med bara några få sekunder kvar på klockan.
Ett rullningsförsök försatte polacken i ett fallhotande läge. Jalmar Sjöbergs segersiffror skrevs till 0–4, 4–0, 3–0.

Vann åttondelen

I åttondelsfinalen vann svensken första ronden mot Anton Botev från Azerbajdzjan via en enpoängsrullning och den andra ronden med ett bra tvåpoängsgrepp. Sjöberg avancerade därmed till kvartsfinal med 2—0 i ronder (2—0, 3—0).
Jalmar Sjöberg hade tur med lotten och krälade sig till semifinal i OS-brottningens tyngsta klass. Han vann med 2–1 i ronder mot amerikanen Dremiel Byers – trots att han inte tog en enda teknisk poäng. Rondsiffrorna skrevs till 0–3, 1–1, 1–1.
Sjöberg åkte på en rullning och förlorade första ronden med 0–3. I den andra och tredje hade Sjöberg tur med lottpåsen och tog en krälningsseger, genom att inte släppa till någon poäng i parterrunderläge och därmed ta rondernas sista poäng.

"Bara guld är okej"

I semifinal ställdes Sjöberg mot den suveräne kubanen Mijain Lopes, som vann sin kvartsfinal mot armeniern Jurij Patrikejev på fall. Lopes rankas som en av världens bästa brottare och bar den kubanska flaggan under invigningsceremonin.
- Bara ett guld är okej, sade Lopes coach inför OS.
Och Jalmar Sjöberg var chanslös: Guldfavoriten kastade runt svensken när det blev parterrbrottning och vann med 2—0 i ronder. Rondsiffrorna blev klara 4—0 och 5—0.
Sjöberg får nu gå en match om bronset senare på torsdagen. Motståndare där bestäms via återkval.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag