Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jalmar Sjöberg klar för bronsmatch

PEKING. Svenske tungviktaren Jalmar Sjöberg vann tre matcher och tog sig till semifinal.
Men där tog det stopp mot kubanen Mijain Lopes.
Trösten blir en match om bronset för svensken.
Sjöberg inledde med att  besegra polacken Marek Mikulski med 2–1 i ronder. Brottarna vann till en början varsin rond med 4–0 och en avgörande rond fick tas till. Lotten var då emot Sjöberg vilket gjorde att svensken var tvungen att ta poäng i det sista parterröverläget, det grejade Sjöberg med bara några få sekunder kvar på klockan.
Ett rullningsförsök försatte polacken i ett fallhotande läge. Jalmar Sjöbergs segersiffror skrevs till 0–4, 4–0, 3–0.

Vann åttondelen

I åttondelsfinalen vann svensken första ronden mot Anton Botev från Azerbajdzjan via en enpoängsrullning och den andra ronden med ett bra tvåpoängsgrepp. Sjöberg avancerade därmed till kvartsfinal med 2—0 i ronder (2—0, 3—0).
Jalmar Sjöberg hade tur med lotten och krälade sig till semifinal i OS-brottningens tyngsta klass. Han vann med 2–1 i ronder mot amerikanen Dremiel Byers – trots att han inte tog en enda teknisk poäng. Rondsiffrorna skrevs till 0–3, 1–1, 1–1.
Sjöberg åkte på en rullning och förlorade första ronden med 0–3. I den andra och tredje hade Sjöberg tur med lottpåsen och tog en krälningsseger, genom att inte släppa till någon poäng i parterrunderläge och därmed ta rondernas sista poäng.

"Bara guld är okej"

I semifinal ställdes Sjöberg mot den suveräne kubanen Mijain Lopes, som vann sin kvartsfinal mot armeniern Jurij Patrikejev på fall. Lopes rankas som en av världens bästa brottare och bar den kubanska flaggan under invigningsceremonin.
- Bara ett guld är okej, sade Lopes coach inför OS.
Och Jalmar Sjöberg var chanslös: Guldfavoriten kastade runt svensken när det blev parterrbrottning och vann med 2—0 i ronder. Rondsiffrorna blev klara 4—0 och 5—0.
Sjöberg får nu gå en match om bronset senare på torsdagen. Motståndare där bestäms via återkval.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.