Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jakobssons fina pris: Utsedd till årets spelare

Foto: Per Wiklund

Hon försöker ständigt lockas från Gotland. Men Anna Jakobsson, 29, bara fortsätter att vara Endre trogen – och att ösa in poäng.

Nu har landslagsforwarden utsetts till Årets spelare inom svensk innebandy.

ANNA JAKOBSSON

Född: 2/2 1986

Position: Forward

Klubb: Endre IF

Fattning: Left

Poäng i grundserien: 65 (48+17) Poäng i slutspelet: 12 (7+5)

Tidigare klubbar: IF Hansa-Hoburg

Anna Jakobsson slog igenom ordentligt redan 2004/05 och belönades med en plats i VM-laget samma säsong.

Efter det har hon fortsatt att sätta Gotland på innebandykartan med mängder av poäng i superligan samtidigt som hon envist nobbats av landslaget. Till VM 2013 togs Jakobsson till nåder av landslagsledningen och forwarden tackade med att avgöra VM-finalen - med ett hattrick.

Men det är för årets säsong som Anna Jakobsson belönas med utmärkelsen Årets spelare. Den som beskrivs som hennes bästa år någonsin.

– Det är jättekul att få den här utmärkelsen och det är min jämnaste säsong någonsin, absolut. Men det här är hela Endres utmärkelse och en fantastisk framgång för klubben, säger Anna Jakobsson till SportExpressen.

Hon har, trots att hon ofta uppvaktats av superliga-konkurrenter, stannat kvar i Endre och nyligen skrev hon på ett nytt ettårskontrakt.

Det ger Endre en bra chans till revansch nästa år. Den här säsongen tog slut i kvartsfinalen mot IKSU, efter 2-3 i matcher.

– Lagets spel med boll har blivit bättre, vi har utvecklats och tagit kliv. Och då tar jag också kliv. Dels gör jag ju många mål, dels har jag utvecklat delar i spelet som gör att vi vinner matcher. Det är rutinen som gör att vi kan ta hem matcher på ett annat sätt. Där har jag bidragit, säger Anna Jakobsson.

Totalt blev det 77 poäng på 31 matcher den gångna säsongen.

 

Motivering:

"Anna har under flera år burit ett stort ansvar i sitt Endre. Hon har i år fått mer hjälp med det i ett bättre Endre, men trots att Anna har fått mindre speltid slutar hon fyra i den totala poängligan och vann dessutom skytteligan med 48 mål. Det här var hennes bästa säsong någonsin. Anna har senaste åren utvecklats väldigt mycket i sitt spel, framför allt tekniskt. Hon visar en stor spelförståelse, bra teknik, bra skytte och är Sveriges bästa målgörare."

 

Så här ser juryn ut för Årets spelare 2014/15:

Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy

Kim Fors, ordförande Svensk Elitinnebandy

Andreas Lundmark, förbundskapten dam

Jan-Erik Vaara, förbundskapten herr

Sebastian Nurmi, presschef Svensk Innebandy

Fredrik Larsson, redaktör Innebandymagazinet

Micael Fasth, redaktör TV4

 

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!