Foto: Matt King
 Foto: Matt King

Jaguar säger upp avtal - efter homofobiskt uttalande

Publicerad
Uppdaterad
Jaguar säger upp sponsoravtal med trefaldiga OS-mästarinnan Stephanie Rice efter homofobiskt uttalande.
- Vi har avslutat vårt avtal med henne, säger Jaguars talesperson Mark Eedle till AFP.
Det var ett inlägg på Twitter som fick lyxbilstillverkaren Jaguar att på tisdagen avbryta samarbetet med den australiska simmerskan och trefaldiga OS-mästarinnan Stephanie Rice.

Ska lämna tillbaka bil

Rice ska ha lagt ut den homofobiska kommentaren efter att Australien slog Sydafrika i en rugbymatch i lördags.
- Det handlar om vad vi vill associeras med. Och det här är inte en av de sakerna, säger Mark Eedle.
Simmerskan ska bland annat lämna tillbaka den sportbil som hon haft som en förmån i avtalet.

Tre OS-guld

22-åriga Rice vann tre guld i OS i Peking 2008 och har ytterligare fem mästerskapsmedaljer på meritlistan. Hon är också världsrekordhållare i medley.
Stephanie Rice har tagit bort kommentaren efter hård kritik och bett om ursäkt men trots det väljer alltså Jaguar att avsluta sponsoravtalet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag