Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag trodde inte det skulle bli så stort”

Mathias Berntsen drömde om OS. Men när allt ställdes in la beachvolleyspelaren upp en video där han spelar med sin hund. Då ville alla ha tag i honom.
Foto: Privat. / Instagram
Foto: Privat. / Instagram.

Kiara, 3, har den senaste veckan blivit världskändis.  

En gullig bebis? 

Inte direkt. Kiara är en volleybollspelande Flatcoated retriever från Norge. 

– Det är väldigt kul att ha en hund som faktiskt kan vara med och spela volleyboll, säger hussen, Mathias Berntsen till Expressen. 

I slutet av mars la 24-årige Mathias Berntsen ut en video på Instagram när han och familjehunden Kiara passade en volleyboll emellan sig.  

Videon fick spridning i sociala medier och viss uppmärksamhet, eftersom den var så pass speciell i sin karaktär. 

Men det var inte förrän i helgen som Kiara blev viral. 

– Jag trodde inte att det skulle bli så stort. Jag har ju sett och gjort det här förut, men för alla andra var det helt sjukt. Det tog fart när amerikanska Sportscenter lade ut det på Instagram och Facebook. ESPN:s två konton har 60 miljoner följare.

”Hon förstår att vi spelar volleyboll”

Enligt Berntsen, som tillhör Norges beachvolleyboll-landslag, så har Kiara blivit skolad med boll ända sedan hon var liten, men volleyboll, det har hon inte spelat särskilt länge.

– Det började från det att hon var väldigt liten, hon är inte så gammal, hon är bara tre år. Men vi har alltid lekt väldigt mycket när vi har varit ute och gått, vi hade i princip alltid med en boll, så hon har alltid varit väldigt intresserad av att springa och jaga bollar. Men det var inte förrän nyligen som vi testade volleyboll och att spela i luften, och det klarade hon ju med en gång, så det var ju lite speciellt, säger Martin Berntsen. 

– Hon förstår att vi spelar volleyboll och att bollen ska rätt upp i luften, det är ingenting vi har tränat på. Vi har bara lekt en massa och så har hon lärt sig, för hon väntar ju på sin tur, hon vet när det är hennes tur att nicka bollen. För många hundar springer ju efter bollen, men Kiara står på hennes sida och spelar, så det är ganska speciellt. 

Det kan bli fler videos

Mathias Berntsen berättar att flera större aktörer har försökt köpa videon av honom, något som inte har intresserat honom det minsta. Han vill att fler ska få uppleva Kiaras konster, och berättar att det lär bli fler videos, med tanke på att Sveriges grannland i väster befinner sig i karantän på obestämd tid. 

Vad kommer du att göra framöver?

– Det är ju karantän, här i Norge i alla fall, så vi får förhålla oss till de regler som är satta. Vi får tyvärr inte träna volleyboll utan vi väntar på nya bud från regeringen som väntas komma i morgon om vad som ska ske vidare. 

Och Kiara?

– Vi kommer att vara i Norge åtminstone fram till hösten, och då kommer jag vara med Kiara, så det kommer bli mycket content och mycket videor, det är det som är grejen här framöver. Det är väldigt kul att ha en hund som faktiskt kan vara med och spela volleyboll. 

https://www.instagram.com/p/B-jnF7yFjdH/?utm_source=ig_web_copy_link

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.