”Jag säger ju inte det till Olof Lundh”

Foto: FEMINA
Foto: OLLE SPORRONG

Maud Bernhagen, 51, är ett av TV4-sportens mest välbekanta ansikten. 

Nu berättar tv-profilen om reaktionerna efter att hon valt att sluta färga håret. 

– Det är väl synen på hur man ska se ut som kvinna. Jag jobbar i en utseendefixerad bransch, säger Bernhagen i en intervju med Femina

Maud Bernhagen inledde sin journalistiska bana på Östersunds Posten men värvades 1995 till TV4. 

Och i 25 år har Bernhagen nu varit en av kanalens mest profilerade sportmedarbetare. 

Vid sidan om rollen som programledare i Fyrans dagliga sportsändningar har hon även jobbat som reporter, då framför allt med vintersport. 

Uppmärksamma tittare har den senaste tiden lagt märke till att Maud Bernhagen har tagit ett beslut gällande sitt utseende. 

Tv-sportprofilen har valt att sluta färga håret, ett beslut som hon i en intervju med Femina berättar mer om, och det faktum att det väckt reaktioner. 

– Jag jobbar i en utseendefixerad bransch. Men jag kände bara att nu kör jag. Det är ju spännande, det är det ju för vem som helst som byter hårfärg, ”undrar vad det blir nu”. Känns det konstigt så får man väl börja färga igen. Men det vill jag inte göra, känns det som nu i alla fall. Det känns otroligt bra, säger Bernhagen till tidningen. 

”Jag säger inte så till Olof Lundh”

Maud Bernhagen berättar vidare om att hon möts av blandade reaktioner efter sitt val att sluta färga håret. 

– Jag har fått bra reaktioner, många tycker att det är snyggt. Men en del säger också ”gud vad modigt”. Det är väl synen på hur man ska se ut som kvinna. Jag säger ju inte till Olof Lundh eller Anders Kraft att ”shit vad modig du är”, som ju är snygga med sitt gråa hår, säger Bernhagen till Femina.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.