Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kämpade för mitt liv den natten”

Foto: ED ZURGA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SCOTT EKLUND / AP FR171040 AP
Colleen Crowley
Foto: Instagram

Den före detta NFL-spelaren, Johnny Manziel, utsatte sin före detta flickvän för både fysiskt och psykiskt våld.

I en intervju i New York Post vittnar nu Colleen Crowley om den tidigare pojkvännens misshandlingar och brutala kontrollbehov.

– Jag var glad över att ha överlevt. Jag kämpade för mitt liv den natten, berättar hon och syftar på en otäck natt i januari 2016.

Johnny Manziel, även kallad för "Johnny Football", utsatte sin före detta flickvän, Colleen Crowley, för våld, såväl fysiskt och psykiskt. 

Ganska tidigt in på relationen märkte hon av aggressiva tendenser – men valde att mörka dåvarande pojkvännens problem, enligt en intervju med Crowley i New York Post

Crowley erkänner att hon var fast i förhållandet – och förnekade problemen. Så även efter att Manziel slagit henne i Avon. 

– Jag ville inte tro på det. Jag var helt övertygad om att jag var full och att det aldrig hände något, säger hon i intervjun.

Vid ett flertal tillfällen tog Manziel Crowleys mobiltelefon – och hindrade henne från att ha kontakt med sina föräldrar, enligt artikeln.

I januari 2016 lämnade hon Manziel, men det tog inte slut där. 

"Då brakade helvetet lös"

Dagen efter bjöd han in henne till en efterfest och när det bara var de två kvar uppträdde den tidigare FL-spelaren aggressivt.

– Jag sa att jag inte skulle ligga med honom – och då brakade helvetet lös, berättar hon.

Enligt hennes egen utsago i New York Post tvingade då Manziel in henne i sin bil och körde till en bar där han misshandlade henne.

De båda åkte sedan till hennes lägenhet där bråket fortsatte till klockan fem på morgonen – när Manziel upptäckte att hon hade försökt kontakta sina föräldrar. 

"Jag kämpade för mitt liv den natten"

Då agerade hon.

– Med rädsla för mitt liv tog jag fram en kniv och gick fram mot honom. Då stormade han ut från lägenheten. Jag var glad över att ha överlevt. Jag kämpade för mitt liv den natten, säger hon.

I dag lever Crowley i New York och är tillsammans med en bankman. Hon har valt att gå ut och berätta sin historia för att inspirera andra kvinnor att lämna destruktiva och våldsamma relationer.

– Direkt efter en misshandel känner man sig så maktlös. Hela ens värdighet och självvärde raseras. Att ta sig tillbaka från det är verkligen en resa.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.