Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag har fått komma in som en joker"

Foto: Per Wiklund

Inte en match sedan 26 december.

Men i kvartsfinalserien mot Falun har Caperiotäbys spelgeni Mikael Karlsson gjort oväntad comeback.

Och succé direkt.

- Jag har fått komma in som en joker – och jag gillar det, säger Mikael Karlsson till SportExpressen.se efter 4-2-segern mot Falun.

SM-slutspelet

Pixbo–Warberg 7–4 (3–1, 1–2, 3–1)

kvartsfinal 2 i bäst av 5

Pixbo: Isaac Rosén 2, Emil Julkunen 2, Kalle Brännberg, Alexander Andersson, Daniel Calebsson. Warberg: Tero Tiitu 3, Kimmo Eskelinen.

Publik: 1 058.

Pixbo leder med 2–0 i matcher.

Caperiotäby–Falun 4–2 (1–2, 0–0, 3–0)

Caperiotäby: Mikael Karlsson, Patrik Hagberg, Tobias Stensiö, Oscar Norrman. Falun: Mattias Carlgren, Eric Björk.

Publik: 523.

1–1 i matcher.

Granlo–Storvreta 6–5 (3–2, 2–2, 1–1)

Granlo: Robin Nilsberth 3, Jonas Berglund 2, Anton Samuelsson. Storvreta: Fredrik Holtz 2, Mika Kohonen, Jakob Drews, Mattias Samuelsson.

Publik: 1 338.

1–1 i matcher.

Efter att ha varit borta från all innebandy i två och en halv månad på grund av ryggproblem har Caperiotäby fått ett oväntat ”nyförvärv”.

- Det är som att värva en landslagsspelare lagom till slutspelet. Micke Karlsson gör fantastiska saker och tillför otroligt mycket för oss, säger Täbytränaren Mikael Öhman.

- På första träningen efter att jag kört rehab på egen hand frågade killarna vem fan jag var.

- Jag är bara glad att kunna stå på ett innebandygolv. Jag springer runt med ett leende på läpparna, säger Mikael Karlsson som i comebacken i fredags gjorde ett mål och en assist på sju byten.

"Spelar smart"

I Tibblehallen på söndagskvällen fick han mer speltid och var ett ständigt hot mot Falun och bland annat hittade mål på straff.

Caperiotäby förlorade första kvartsfinalen på straffar och var mer eller mindre piskade att vinna match två.

Efter 1-2 på två perioder gjorde de tre raka mål på strålande keepern Måns Parsjö-Tegnér i den tredje perioden, och vann med 4-2.

Mikael Karlsson fick oväntat mycket speltid.

- Jag orkar för att jag spelar ganska smart. Jag ser luckorna och handlederna verkar fortfarande fungera. Jag ska inte springa runt som en galning utan jag ska vända och vrida, spela target och vara jobbig. Jag känner att jag tillför en dimension i det offensiva spelet, i de centrala ytorna, säger Mikael Karlsson som sprudlar av energi:

- Tråkigt att jag haft ryggproblem så klart men när jag varit borta så länge är det som att jag hittat ny glädje. Alla minuter jag får, alla vinster vi tar – det är bonus för mig.

Ingen risk för bakslag?

- Just nu känns ryggen bra och det får bära eller brista. Jag har så roligt just nu och vi har harmoni i laget.

Hur slutar den här kvartsfinalserien?

- Jag tror på oss, det blir tufft men vi tar det. Vi har lyckats plocka ner deras stora spelare. De har mycket boll men v har koll på dem.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.