"Jag har alltid varit spelgalen"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dalens anfallare Daniel Marklund, 26, är klar för VM i pokerspel.
Foto: BJÖRN BJÖRN

Han är offensiv på innebandyplanen.

Men vid pokerbordet gäller det att inte avslöja dragen.

IBK Dalens anfallsstjärna, Daniel Marklund, 26, är klar för poker-VM. 

 Jag tror att mitt pokerface är bra, säger han.

Att det blev just poker för innebandyliraren från Umeå föll sig ganska naturligt.   Jag har alltid varit lite spelgalen av mig, säger han till SPORT-Expressen. Sedan drygt ett år tillbaka livnär han sig på pokerspel och har haft en liten tanke på att försöka ta sig till VM som i år avgörs i Las Vegas  spelindustrins Mecka.  Jag hade nästan slutit ut att kvala men så tänkte jag att äsch, jag gör ett försök. Och det gick ju vägen, säger Daniel Marklund som tog sig vidare via sju timmars kvalspel.  Till finalen i Las Vegas är 6000 spelare kvalificerade, och det lär bli en tuff turnering.  Jag har inga stora förhoppningar på turneringen egentligen. Men det ska bli en rolig upplevelse, säger Daniel Mark-lund.

Bra pokerface

 IBK Dalenspelaren har mest ägnat sig åt nätpoker, och därför kommer turneringen i Las Vegas att bli speciell.  Har du bra pokerface?  Jag tror det i alla fall. Men jag tror inte det är pokerfacet som är problemet. Jag tror snarare att man kanske inte vågar göra samma grejer live som man gör på nätet.

Många idrottare spelar Att pokerflugan har bitit sig fast vid svenska idrottare har SPORT-Expressen tidigare skrivit om. Näste man i raden är Sundsvall Dragons och basketlandslagets Joakim Kjellbom som också är kvalificerad för VM i poker. Varför spelar så många idrottare poker?  Jag vet faktiskt inte. De flesta är nog intresserade av spel redan från början, säger Marklund som i dagsläget inte har något jobb vid sidan av innebandyn och pokerspelandet, säger Marklund.

Siktar på landslaget

 Nästa år spelas innebandy-VM i Globen och då siktar Daniel Marklund på att vara med i landslaget igen.  Får jag vara skadefri så tror jag att jag kan vara med. Det är målet i alla fall. I sådana fall har Marklund klarat av två VM på mindre än ett år. En bedrift i sig.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.