Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag fattade inte vad det var som hände”

Här kollapsar Bosse Andersson efter han lyft pokalen
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Tusentals djurgårdare hyllade sina guldhjältar på Stadion - och mest hyllades Bosse Andersson.

Nu berätta sportchefen om firandet och hur han påverkades av att han svimmade när han skulle lyfta pokalen på Östgötaporten

– Jag fick en chock när jag tänkte på det i efterhand. Därför tog jag det också lugnt fram tills att vi kom till Fotografiska i går, säger han.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är den främste arkitekten bakom klubbens SM-guld 2019. Han var också den som tog täten i guldfirandet i Stockholmsnatten. Guldfesten hölls på Fotografiska och sedan festade spelarna och ledarna vidare i Stockholmsnatten. 

Hyllads av tusentals 

Dagen efter firandet står Bosse Andersson på Stadions löparbanor med en ramlösa och fyra halstabletter. Rösten är hes och brister alltsomoftast. Laget hyllades av tusentals Djurgårdsfans på den förra hemmastadion. 

– Man bara njuter. Det har varit en sen natt och inte många timmars sömn. Men man är väldigt glad och vi ska fortsätta njuta nu, säger han. 

Hur var firandet?

– Det var fantastiskt. Att få uppleva det här och få dela allt med Djurgårdsfamiljen hade jag knappt vågat drömma om. Vi åkte buss från Norrköping till Kaknäs först. Där hade vi lite samkväm och sedan åkte vi vidare till Fotografiska. 

– Sedan gick vi vidare. Det var Bergmans och sedan Hells Kitchen, säger han. 

Du var med hela tiden?

– Nja, det var jag väl inte. Jag såg till så att grabbarna kom in på Hells Kitchen. 

Bosse Andersson paradnummer har under åren blivit att han sjunger Lasse Berghagens ”En kväll i juni” där han slänger av sig sin skjorta. Och två gånger under kvällen åkte skjortan av.

 – En gång i bussen på väg till Stockholm och så på Fotografiska. 

Du har inga sviter efter att du svimmade när du lyfte pokalen?

– Nej. Men där fattade jag inte vad som hände. Det bara svartnade för ögonen och jag föll ihop. Sedan när jag tänkte på det i efterhand fick jag lite av en chock. Vad fan hände liksom? Så därför tog jag det lugnt fram tills vi kom till Fotografiska. 

– Men nu mår jag bra. Det är bara att njuta. 

Under söndagskvällen fortsatte firandet för laget och supportrarna i Stockholms centrala delar. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.