Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag är förkrossad, sårad och ledsen”

Foto: STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK / ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Basketstjärnan LeBron James är en av flera amerikanska idrottsprofiler som reagerar efter beskedet att ingen åtalas för den svarta kvinnan Breonna Taylors död.

”Jag är förkrossad, sårad, ledsen, arg”, skriver James på Twitter.

Taylor sköts till döds i Louisville, Kentucky, i mars i år. En av de tre inblandade poliserna åtalas, men inte för hennes död utan för att ha utsatt hennes grannar för fara.

”Vi vill ha rättvisa för Breonna, men nu är det hennes grannars lägenhetsväggar och inte hennes vackra liv som får rättvisa”, skriver Los Angeles Lakers-stjärnan.

Många idrottare har tidigare uttryckt sitt stöd för ”Black Lives Matter”-rörelsen och på olika sätt manifesterat mot polisbrutalitet och rasism i USA.

Lewis Hamilton: ”Inte förvånad”

En av dessa är flerfaldiga världsmästaren i formel 1 Lewis Hamilton, som i samband med årets lopp på Mugello både före och efter racet bar en t-shirt som uppmärksammade Breonna Taylors död; ”Arrestera poliserna som dödade Breonna Taylor”, gick att läsa på tröjan.

Även Hamilton har reagerat efter beslutet att inget åtal väcks.

”Jag är så ledsen men inte alls förvånad. Polisen fortsätter att komma undan med mord och det måste få ett slut! Hon var oskyldig och förtjänade inte att bli skjuten och dödad. Var är rättvisan?”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Det gör ont att veta att en person har blivit mördad och att ingen får bära ansvaret. Tänk dig att det hade varit din mamma, din bror eller syster eller vän. Hennes liv var värdefullt men hon blev sviken av de som skulle ha skyddat henne, bara på grund av hennes hudfärg. Det är så galet.”

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.