Foto: Maja Suslin/Tt
 Foto: Maja Suslin/Tt

J-O Waldner har spelat sin sista match

Publicerad

Jan-Ove Waldner har gjort sin sista match i Elitserien.

Drygt 450 personer såg först J-O vinna mot Simon Arvidsson, för att sedan förlora sin allra sista match mot Andreas Törnkvist.

– Det är kul, men det ska bli skönt att lägga av också, säger J-O, och avslöjar att han tagit smärtstillande för att klara av matchen.

Nu ska J-O fira avskedet till havs!

Det var i måndags som klubben Spårvägen meddelade att J-O Waldner skulle spela sin sista match på elitnivå.

Och nu är den sista matchen spelad.

Kvällens tävlingar i Liljeholmshallen inleddes med att J-O vann med 3-2 i set mot Simon Arvidsson från Helsingborg.

Därefter väntade Andreas Törnkvist. Där fick dock OS-guldmedaljören från 1992 se sig besegrad med 2-1 i set.

Mötte Lindeborg

Under den matchen passade Waldner på att bjuda på ett litet konststycke när han låg under – en läcker backhandserveretur utan att ha ögonen på bollen.

Efter matchen fick J-O motta stående ovationer från publiken.

– Allt försvann i två set, jag vet inte vad som hände. Jag tappade koncentrationen. Jag var hur fräsch som helst, jag hade orkat en match till utan problem, säger Waldner till SVT Sport.

Senare ställdes han mot SVT-profilen Staffan Lindeborg i en duell.

J-O Waldner gick på voltaren

Kort efter det begav sig Waldner till SportExpressens intervjumikrofon.

– Det var i måndags vi visste att det blev sista matchen. När det blir så här tidigt med media. Det går inte att ha det bättre, synd att vi inte hade en större hall bara. Vi hade nog kunnat få hit 1500 personer, säger Waldner.

Är det kul fortfarande?

Det är kul, men det ska bli skönt att lägga av också. Jag har tagit voltaren och har jätteont i ryggen nu efteråt. Det har jag känt länge nu, redan 2004 när jag körde sista OS hade jag voltaren.

Vad väntar i kväll?

– Vi ska upp på O'Learys och sedan ut på en båt.

Jaromir Jagr fyller 44 år i dag! Still going strong! Grattis, champ! #jagr #nhl #legend #jagrfest #sportexpressen

Ett foto publicerat av SportExpressen.se (@sportexpressen)

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag