Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Isabelle Haak första svensk att vinna Champions League

Foto: SESKIMPHOTO / AVALON / STELLA PICTURES/SESKIMPHOTO / AVALON AVALON

Isabelle Haak fick sin drömavslutning. Efter att ha lett Vakifbank till Champions League-titeln, meddelar hon att hon lämnar den turkiska klubben.

– Jag har typ inga ord. Det har varit mitt stora mål, säger Haak till SVT om den historiska titeln.

Den 22-åriga svenskan rankas allmänt som en av Europas bästa volleybollspelare. Nu kan hon också, som första svenska damspelare, titulera sig Champions League-mästare.

Efter två tidigare finalförluster gjorde hon på söndagskvällen 19 poäng och ledde sin turkiska klubb Vakifbank till titeln, när italienska Conegliano besegrades med 3–1 i set i finalen i Ljubljana, Slovenien.

– Jag har väntat på det här så länge. Jag är så glad, de kunde inte stoppa oss, säger Haak till SVT.

Tog hem dubbeln

Haak ordnade en viktig kvittering till 20–20 i första set, varpå Vakifbank sedan kunde ta hem setet med 25–22. Nästa set gick också till Vakifbank, 25–21, innan Conegliano räddade sig kvar i matchen genom att lösa tredje set (25–23).

Men något femte och avgörande set blev det inte. Vakifbank tog hem fjärde set med 25–21, och lade därmed vantarna på Champions League-pokalen.

För Isabelle Haak är därmed en efterlängtad dubbel i hamn. Nyligen vann Vakifbank också ligan för fjärde året i rad.

Vill inte avslöja klubb

Fler blir det inte med den turkiska klubben. Svenskan byter lag till nästa säsong, men vill ännu inte säga vart hon flyttar.

– Det här var den sista, så vi får se vart det bär nästa år, säger Haak, som kom till Vakifbank inför säsongen 2019–2020.

– Nu blir det att fira. Vi har inte hunnit fira så mycket under säsongen. Familjen är här och det är känslosamt för jag kommer ju inte att vara kvar. Det blir mycket känslor i kväll. Man får säga hejdå till alla och så får vi festa rejält efter den här vinsten.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.