Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vill inte grotta ner mig i siffrorna – kör bara på”

Se senaste avsnittet av Frislag.
Andrea Envall och Sandra Hawerman – två av Warbergs stora nyckelspelare.
Foto: AXEL BOBERG / BILDBYRÅN

Warberg har gått från ett bottenlag som var nära att åka ur SSL förra säsongen till att ligga på slutspelsplats efter en stark inledning.

Och i toppen av poängligan levererar stjärnskottet Sandra Hawerman – som inte har koll på sin egen superstatistik.

– Vi har tagit ett väldigt stort steg, säger forwarden.


Se alla matcher i SSL på SportExpressen Play! 

Förra säsongen slogs Warberg i botten och var indraget i bottenstriden in i det sista. När säsongen stängdes ned i förtid skilde endast två poäng till Dalen som skickades ner i allsvenskan.

2020 har laget inlett på ett helt annat sätt och under ledning av rutinerade huvudtränaren Kent Göransson ligger Warberg på slutspelsplats och besegrade så sent som förra helgen topplaget Thorengruppen.

– En helt otrolig första del på säsongen, framför allt jämfört med de tidigare åren för Warberg. Nu har jag bara varit med två år, men det är enorm skillnad. Jag är extremt stolt, säger 21-åriga forwarden Sandra Hawerman.

Hon ligger i skrivande stund trea i hela seriens poängliga och har gjort stor succé.

– Jag tror det har att göra med att man kan spela utan den här pressen. Det är min tredje säsong i SSL och jag är kanske mer van vid spelet, farten och så har jag utvecklats. Men framför allt känner jag att jag har det här stödet och inte har så mycket på mina axlar. Det finns fler som kan göra det i år, då blir det mycket roligare.

Redan under debutsäsongen i SSL med Warberg 2018/19 stod hon för 26 mål och lika många blev det förra säsongen.

Så långt i år har Sandra Hawerman levererat hela tolv mål och fjorton assist på tolv matcher.

Gjort poäng i alla matcher 

Hon är dessutom en av få spelare som gjort poäng i samtliga SSL-matcher, något som hon själv inte har koll på.

– Jag har inte jättebra koll och blir osäker nu, men jag tror inte jag gjorde något poäng mot Sirius hemma, säger hon.

En titt i statistiken säger dock att det blev en assist i den matchen.

– Egentligen tycker jag det är ganska skönt att inte veta för mycket, jag vill inte grotta ner mig i de siffrorna. Det blir bäst om man inte tänker på det utan bara kör, säger hon.

Men du måste vara nöjd med din poängskörd?

– Verkligen, den är jag nöjd med.

Hur förklarar du era framgångar som lag den här säsongen?

– För det första fick vi med spelare från början som verkligen ville hoppa på tåget och visste vad de innebar att göra den här satsningen. Hela klubben har gått ut med att de vill satsa lite extra i år och då får man självförtroende. Sedan är det klart att Kent och hans kollegor i tränarstaben har en jätteviktig del också och alla spelare som gör sitt jobb på planen. Alla de här bitarna har klaffat.

Närmast för Warbergs del väntar nu Falun på bortaplan under lördagen. En match som sänds på SportExpressen Play med start 16.00.

– En väldigt viktig match för oss där vi kan dra ifrån om vi tar tre poäng, men Falun har gjort det väldigt bra, säger Sandra Hawerman.


LÄS MER: Han förlorade sin bror: ”En jättemörk period”

LÄS MER: ”Känns oviktigt – för vems skull spelar vi?