Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi får snacka om det efter säsongen”

Foto: Philip Gadd / SportExpressen
Mika Kohonen firade stora triumfer som spelare i Storvreta. Nu är han assisterande tränare.Foto: BJÖRN TILLY / © BILDBYRÅN
Rasmus Enström och Victor Andersson i kamp om bollen i ”Giganternas kamp” som avgjordes under sommaren.Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Dags för säsongens första, största stormatch i herrarnas SSL.

Då ser Storvretas assisterande tränare Mika Kohonen fram emot att mäta krafterna med ett stjärnspäckat Falun.

– Det är ett riktigt bra lag, skickligt med bollen och har vinnartyper. Det är Enström som leder laget och Galante som avgör matcher, säger Kohonen.

 

Se Storvreta-Falun direkt i SportExpressen Play.

Visserligen leder Kalmarsund serien men under lördagen är det dags för säsongens första match mellan svensk innebandys största giganter.

Serietvåan Storvreta åkte på säsongens första förlust borta mot Linköping men har bästa möjliga chans till revansch när man tar emot tabelltrean Falun i IFU Arena.

Det är en match som Storvretas klubbikon – och numera assisterande tränare – Mika Kohonen ser fram emot.

– Vi går förstås igenom Falun men det är som mot alla lag, att det vi gör på planen kommer avgöra. Sedan måste man veta motståndarnas styrkor, svagheter, powerplay och boxplay men det är vårt sätt att spela innebandy som kommer avgöra, säger Mika Kohonen.

Mika Kohonen inför matchen mot Falun

Storvreta och Falun har stött på varandra många gånger de senaste åren i både grundserie, finaler och allra senast i ”Giganternas kamp” som avgjordes under sommaren.

Simon Götz och Victor Wettergren i en duell när lagen möttes i fjol.Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

– De är riktigt bra, de är lite som vi och har byggt upp en vinnarkultur, säger Mika Kohonen och fortsätter:

– Min käre vän Thomas Brottman har jobbat länge med killarna. Galante (Alexander Galante Carlström), (Rasmus) Enström och Emil Johansson har varit med ett tag. Det är ett riktigt bra lag, skickligt med bollen och har vinnartyper. Det är Enström som leder laget och Galante som avgör matcher.

Det pratas om att ni ska vara det bästa innebandylaget någonsin. Hur bra är Storvreta i år?

– Det får vi se. Jag brukar inte gilla att spekulera i vad som kan hända eller i vilka som är bäst ”just nu” varje vecka. Jag fattar att media ska göra sitt och skapa hajp men det enda som är säkert är att vi har ett riktigt bra lag på papperet och vår kapacitet är hög. Men vi får snacka efter säsongen om hur bra vi var.

Kohonen säger att Storvreta har flera nivåer till i sig jämfört med vad man hittills visat upp i SSL.

– Vår förstafemma har varit riktigt jäkla bra men vår nivå under matcherna går lite för mycket upp och ner. Vi är ofta starka sista tio, vilket vi inte var i Linköping, men det är många småbitar som går att göra bättre. Men det är en process, vi behöver inte vara bäst nu, utan kan testa saker, lära oss saker och jobba stenhårt varje dag. Då kommer resultatet.

Vad blir det för match mot Falun?

– Jag tror det blir tajt. Jag hoppas att det blir en match med känslor, hög fart och att vi vinner med 3-4 bollar.

Storvreta-Falun sänds i SportExpressen Play med uppsnack från klockan 12.25. Matchstart i IFU Arena klockan 13.00.

 

 

Avslöjar SSL-spelaren: ”Åt väldigt mycket bananer”