Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Veteranen slutar – fick aldrig spela slutspel

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Karlstads lagkapten Linnea Juhlin slutar.

Men hon kommer försöka hjälpa laget till framgångar även framöver då hon kliver in i sportgruppen – och hon funderar på en framtid som tränare.

– Jag brinner för innebandy överlag och för damidrott, säger 29-åringen.


SportExpressen Play sänder hela slutspelet inklusive SM-finalerna

Det blev nio säsonger i SSL.

Antal matcher i grundserien: 217.

Antal matcher i slutspelet: 0.

– Det kanske är därför det är dags att sluta nu då… Haha. Nej, det är jättetråkigt att inte ha fått uppleva ett slutspel. Men matcherna mot Endre, Nacka och Malmö nu i slutet hade de känslorna på något sätt. Det var kniven mot strupen. Men när det är slutspel är det ett annat jippo omkring, så det är surt, säger Linnea Juhlin.

Linnea Juhlin slutar med innebandy

Karlstad hade chansen i den sista grundserieomgången, men förlusten mot Malmö innebar att Karlstad slutade nia. Men det var inte det som blev avgörande i Linnea Juhlins beslut.

– Någon gång skulle det ske och jag kom fram till att det är nu, säger hon.

– Innan säsongen var det lite frågetecken om det var sista säsongen, men sedan har jag inte funderat så mycket på det. Ju närmare slutet vi kom funderade jag på om det kanske är sista. Sedan landade det. 

Det blev totalt sju säsonger i Karlstad för centern som har Arvika som moderklubb.

Dessutom tre säsonger under en utflykt till Jönköping, där hon hämtar sitt kanske bästa minne från karriären.

– Vi hade åkt ur SSL och känslan när vi gick upp igen var väldigt kul. Ett jättebra minne. Sedan har man efter i princip varje vinst i karriären känt: ”Jäklar vad kul det här var!” 

Nytt uppdrag i Karlstads sportgrupp

Linnea Juhlin lämnar dock inte innebandyn.

Nu kliver 29-åringen in i Karlstads sportgrupp och ska hjälpa klubben att ställa ett så bra lag som möjligt på benen även nästa säsong.

– Jag brinner för innebandy och damidrott. Jag vill vara med och bidra på det sättet som jag kan, så det ska bli kul att jobba på andra sidan. Det är kul med föreningslivet överlag, men det blir mycket se och lära i början.

Linnea Juhlin ser en framtid som tränare. Kanske i SSL. Hon har redan gått flera utbildningar.

– Absolut. Det är ingen målsättning så, men det finns i tankarna. Jag vill landa från spelarkarriären några säsonger först innan jag är redo ge mig in igen. Allt som har med innebandy att göra är väldigt kul så det är ingen omöjlighet att det kan bli så.

”Kommer göra jättemycket nytta”

Roger Berglund i Karlstads sportgrupp är nöjd med tillskottet i Linnea Juhlin.

– Hon kommer göra jättemycket nytta tror jag. Vi hade ett möte häromdagen och det känns klockrent att hon går in där. Hon har erfarenhet och vet dessutom hur det är i andra klubbar, säger han.

SportExpressen Play sänder hela slutspelet inklusive SM-finalerna.