Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvningens galna facit – 133 poäng på 28 matcher

Se senaste avsnittet av Frislag med Oskar Lund och Anders Borgström.
Peter Berlin och Billy Nilsson i Sirius 2016.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Peter Berlin har öst in poäng på lägren nivå de senaste säsongerna.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Sirius är indraget i bottenstriden av SSL – det fick klubben att agera.

Nyligen anslöt forwarden Peter Berlin till truppen efter tre säsonger på lägre nivå där han fullkomligen öst in poäng.

Nu kan han bli en joker för Sirius under slutspurten.

– Han är ett ess i rockärmen, säger Siriusstjärnan Billy Nilsson.

2017/18 gjorde Peter Berlin 29 poäng i SSL för Sirius och dessförinnan hade han fyra raka säsonger med minst 30 poäng i världens bästa liga.

Sedan dess har Berlin, född 1988, spelat i division 3 där han levererat totalt 133 poäng på 28 grundseriematcher för Loke i division 3.

Den här säsongen öste han in 26 poäng (18+8) på fyra matcher innan serien pausades.

Nu är han tillbaka i Sirius för att hjälpa laget i bottenstriden.

– Vi får in en bra spelare till, han har väl gjort över 130 poäng de sista säsongerna. Det ska bli kul för honom att spela i superligan igen antar jag, och han har sett pigg ut på träningarna. Han är en snabb och farlig spelare framåt så det kan nog bli bra, säger Billy Nilsson som själv levererat 24 poäng på 19 matcher i år.

Landslagsbacken är tillbaka

Han lyfter också fram en annan viktig faktor under slutspurten – landslagsmeriterade backen Carl Kostov-Bredberg är i fullt slag efter stora skadeproblem under säsongen.

– Han betyder hur mycket som helst för oss, det är vår bästa spelare och vi har saknat backar. Man märker stor skillnad när han är med både på och utanför planen, säger Billy Nilsson.

Närmast för Sirius del väntar Pixbo borta på söndag.

– Många i vårt lag har varit med länge och varit i det här läget förr, vi är ingen nykomling. Sedan har vi Forsman (Stefan) som tränare och det finns mycket rutin i föreningen. Det gäller att steppa upp nu och det ska vi göra, jag tror absolut att vi kommer klara det, säger Billy Nilsson.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play!


Billy Nilsson är gäst i senaste avsnittet av SSL-podden Frislag. Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun berättar Nilsson om tiden i Falun, de två SM-gulden och hur det egentligen gick till när Alexander Rudd blev avstängd från spel.

Han pratar även om tiden i Schweiz och de stora ryggproblem han dragits med de senaste säsongerna.

Dessutom ger han ett löfte om att återvända till sin moderklubb.