Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värvar efter avbräcken: ”Man leker följa John”

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Elva spelare har lämnat.

Nu ska luckorna fyllas.

Veronica Jansson, 19, blir Kais Moras tredje värvning inför säsongen 2021/22.

– Det känns som att detta är en bra miljö att utvecklas i, säger forwarden.

Veronica Jansson har öst in poäng i Hässelby i division ett.

Förra säsongen fick hon chansen i SSL och Nacka från start – men blev borta i närmare två veckor på grund av långtidscovid.

Det blev bara fem matcher i Nacka och lika många i allsvenska Huddinge.

Veronica Jansson klar för Kais Mora

Nu bär det av norrut för Veronica Jansson – till Kais Mora.

– Det jag ser mest fram emot är att helhjärtat kunna satsa på innebandyn. Jag flyttar ju för att spela innebandy vilket känns jätteroligt och spännande, säger den 19-åriga forwarden.

– Det jag vill uppnå med mitt spel i KAIS Mora är först och främst att utvecklas som innebandyspelare. Det känns som att detta är en bra miljö att utvecklas i. Jag vill dessutom bidra med härlig energi och hjälpa laget till att göra så bra ifrån sig som möjligt kommande säsong. 

Veronica Jansson blir Kais Moras tredje nyförvärv inför nästa säsong efter finska backlöftet Ulla Valtola och forwarden Lina Hägg.

Det har i stället varit flest rubriker om spelarna som lämnat dalalaget, som tagit medalj i elva raka säsonger.

Elva spelare har lämnat Kais Mora

Totalt har elva spelare försvunnit, däribland storstjärnan Moa Gustafsson.

Kais Moras ordförande Anders Forsberg om spelarflykten:

– Det är väldigt många olika anledningar egentligen. Bland de första som lämnade oss var Moa Gustafsson och det är klart att hon har varit vår skinande stjärna den här säsongen och är en världsspelare. Det finns spelare som då tycker att om inte hon ska vara kvar så vill inte jag heller det. Man leker följa John på nåt vis i stället för att se det som en chans för sig själv att ta ytterligare ett steg och ta ett större ansvar, säger han till Dalarnas Tidningar.

Enligt Anders Forsberg är det fler spelare på väg in.

– Vi diskuterar med ett antal spelare som jag inte vill säga namnen på. Men det är i alla fall en spelare med landslagsmeriter, säger han till tidningen.


Moa Gustafsson bedrövad efter förlusten mot Thorengruppen