Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Var poängbäst i hela ligan – nu klar för SSL

Michael Schiess.Foto: WaSa

Han vann poängligan i Schweiz i fjol.

Nu är Michael Schiess, 23, klar för spel i Team Thorengruppen och SSL.

– En klasspelare som vi tror mycket på, säger Umeåklubbens general manager Jan Lundqvist.

Team Thorengruppen har haft en jobbig start på sin SSL-återkomst.

Bara en poäng efter fem spelade omgångar.

Nu väljer de att förstärka laget med en poängmaskin från Schweiz.

23-årige Michael Schiess testar lyckan i Sverige för första gången medan den schweiziska ligan har coronauppehåll.

– Det här blir jävligt kul och spännande. Vi hoppas självklart på succé, säger Jan Lundqvist.

Michael Schiess klar för Thorengruppen

Michael Schiess har fyra raka säsonger med över 45 poäng i Waldkirch-St Gallen (WaSa) i schweiziska högstaligan NLA. Förra säsongen blev det 54 poäng på 24 matcher vilket gjorde honom till hela seriens poängkung.

23-åringen hann med sex mål på sex matcher denna säsong i WaSa innan han nu flyttar till Team Thorengruppen, som lånar in honom till den 20 december.

– Vi tror det blir en bra injektion i vårt lag. Vi har inte rosat marknaden precis inledningsvis. Stundtals har vi varit bra, men stundtals har vi inte varit med i matcherna, säger Jan Lundqvist.

Michael Schiess landade i Umeå under söndagen och gör klart alla formaliteter under måndagen. Första riktiga träningen med laget blir på onsdag och schweizaren kommer vara spelklar till lördagens match mot serieledarna Kalmarsund.

– Det här är en spelare som vill någonting. Han har redan läst på om Umeås historia och kan lite svenska fraser, säger Jan Lundqvist.

– Vi behövde inte övertala honom att komma hit på något sätt. Vi snackade lite redan i somras faktiskt men då hade han kontrakt och plugg kvar. Nu började vi snacka igen i tisdags och Sankt Gallen har varit väldigt tillmötesgående.

Första spelaren från Schweiz

Michael Schiess till WaSas hemsida:

– Det här är en supercool möjlighet att få erfarenhet av SSL och samtidigt inte missa några matcher med WaSa. Jag kommer att kunna dra mycket nytta av detta och kan komma tillbaka med många nya intryck och idéer.

Flera tjeckiska spelare har de senaste veckorna anslutit till svenska klubbar från Tjeckien sedan ligan där stängde ner.

Michael Schiess blir första - men förmodligen inte sista - spelaren från Schweiz.

Team Thorengruppen räknar dock inte med några fler nyförvärv.

– Vi har fått erbjudande från fler spelare, men vi har inget nytt på gång, säger Jan Lundqvist.