Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var inte snyggt – får be om ursäkt”

Martin Karlsson har varit Linköping trogen.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

När Linköping hade misslyckats med att gå upp i SSL jagades Martin Karlsson av andra klubbar.

I senaste avsnittet av Expressens podd ”Frislag” berättar han om den minst sagt speciella kontraktsförhandlingen med Warberg.

– Så här i efterhand var det inte så snyggt, jag får be om ursäkt, säger han.

Säsongen 2009/10 tog sig Linköping upp till SSL – något som trotjänaren Martin Karlsson nu berättar om i en poddintervju.

I samma intervju berättar han också om hur han innan avancemanget varit aktuell för Warberg som då spelade i högsta serien.

– Om vi ska vara ärliga var jag väl inte så nära att lämna. Men vi har en sportchef här i Linköping som kan hamna i någon form av koma, så det var väl ett sätt att få fart på honom, säger Karlsson i intervjun.

Det var förhandlingstaktik alltså?

– Det var väl det från början, men sedan gick det lite över styr. Warberg hade varit intresserade en längre tid och vi missade att gå upp det året, så då hörde de av sig. Jag hade bokat in ett möte med vår sportchef som blivit avbokat och då kände väl jag att jag inte var prio ett. Så jag bokade in ett möte med Warberg och åkte dit med farsan.

Skrev på innan avresan

I intervjun berättar Karlsson att han var inbjuden till Warberg för att besöka klubben och prata kontrakt, men dagen innan avresan hörde Linköpings sportchef Johan Fredriksson av sig – och på väg till Warberg åkte Karlsson in till Fredrikssons kontor och förlängde sitt avtal.

– Inte skitsnyggt gjort mot Warberg kanske, men jag hade redan bokat in den trippen och sedan var Fredriksson snabb när han fick höra att jag skulle åka, säger Martin Karlsson.

Forwarden åkte ändå och besökte konkurrenten, såg lagets SM-kvartsfinal mot Falun på plats och skulle dagen efteråt prata kontrakt med klubben.

– Jag mådde lite dåligt. Jag var ganska ung och satt där på morgonen och skulle käka frukost och de tog fram något kontraktsförslag och man fick säga att ”jag kan inte skriva på det där för jag skrev nytt avtal med Linköping i går.” Det blev lite fel och man får be om ursäkt, jag hoppas de inte hatar mig alltför mycket, säger Martin Karlsson.


Lyssna på hela avsnittet med Martin Karlsson i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun pratar Karlsson även om sin återkomst till landslaget, SM-finalerna och när Niklas Jihde och Anders Hellgård värvades in för att ta Linköping till högsta serien.

Dessutom berättar han hur David Gillek är som tränare – och minns tillbaka på sin allvarliga skada för ett antal år sedan.