Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: De drar sig ur semifinalspelet

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Kalmarsund tvingas dra sig ur semifinalspelet mot Falun på grund av coronautbrott i spelartruppen.

Därmed ställs resten av semifinalserien in – och Falun är klart för SM-final i innebandy.

”Priset att spela upp till fyra matcher på sex dagar med spelare som inte

återhämtat sig från Covid-19 är ett allt för högt pris att betala”, skriver Kalmarsund i ett pressmeddelande.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyslutspelet på både dam- och herrsidan – inklusive finalerna! 

I förra veckan pausades semifinalserien mellan Falun och Kalmarsund på grund av att spelare i båda lagen drabbats av Covid-19.

Tidigare den här veckan kom sedan beskedet att SM-finalen, som skulle ha spelats på lördag, flyttas fram till nästa söndag.

Samtidigt skulle resterande semifinalen spelas under nästa vecka.

Kalmarsund drar sig ur slutspelet

Nu står det klart att så inte blir fallet.

FBC Kalmarsund har nämligen meddelat Svenska Innebandyförbundet att de inte kommer till spel kommande vecka. 

”För innebandyns bästa och att Falun ska få så bra möjligheter som möjligt att återhämta sig till en SM-final har föreningen beslutat att slutspelet får gå vidare utan FBC Kalmarsunds medverkan. Föreningens fokus är nu att våra spelare och ledare ska tillfriskna och när de är helt redo återgå till träning”, skriver Kalmarsund i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till SportExpressen är stora delar av Kalmarsunds drabbade av covid-19. Backstjärnan Kevin Björkström är en av dem.

– Jag åkte på det. Jag hade ganska hög feber. Nu känner jag mer i lungorna. Tar jag en promenad behöver jag inte gå särskilt långt förrän jag blir bra trött. Det är normala coronasymptom. Man är trött och sliten i kroppen, sa Björkström under onsdagen innan dagens besked kom.

Han var långtifrån redo att spela en innebandymatch inom de närmaste dagarna.

– Jag tycker det är väldigt underligt att vi ska återuppta serien på tisdag. Ska serien spelas vidare hade jag nog skjutit upp den ett bra tag. För man har ju hört skräckhistorier om när någon försökt komma tillbaka för tidigt till träning och match.

Falun klart för SM-final

Det var alltså innan torsdagens vändning.

Beslutet innebär att IBF Falun, som ledde matchserien med 3-1, spelar SM-final mot Storvreta IBK den 2 maj.

– Självklart är det mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här, men samtidigt har alla parter varit medvetna om den här säsongens speciella förutsättningar redan från start. Vi har uppskattat allas stora samarbetsvilja i försöken att kunna avgöra matchserien på plan, även om vi nu inte nådde ända fram, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson i ett pressmeddelande. 

Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren:

– Situationen är oerhört tråkig för alla inblandade parter, men naturligtvis främst för Kalmarsund som tvingas avsluta en fantastisk säsong på detta snöpliga vis. Beslutet som togs om att skjuta upp semifinalserien till nästa vecka fattades för att alla inblandade verkligen hoppades att semifinalen mellan Kalmarsund och Falun skulle kunna avgöras på planen. Nu blir det tyvärr inte så.

– Vi har full respekt för det beslut som Kalmarsund har fattat och vill passa på att tacka alla inblandade för den stora samarbetsviljan och samtalen kring detta.

”Storvreta har dragit en vinstlott”

Kevin Björkström menar att det nu är en stor fördel för Storvreta.

– De har dragit en vinstlott för tillfället. Oavsett om de får Falun eller Kalmarsund som motståndare är det inte jätterättvisa premisser. Det blir en tråkig upplösning på säsongen, men det går inte att påverka. Vi är mitt i en pandemi. 

Storsatsning på SM-finalerna – sänds gratis på SportExpressen! 


Klev fram och förlängde Kalmarsunds säsong med ett hattrick - och firade på ett mycket speciellt sätt