Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingades sova hos motståndare i natt

Daniel Sonidsson.Foto: SportExpressen Play
Daniel Sonidsson.Foto: SportExpressen Play
Daniel Sonidsson.Foto: SportExpressen Play
Foto: Per Wiklund
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Han har varit i sitt livs form.

Då gick poängkungen Daniel Sonidsson, 23, sönder.

– Det är en klassiker att skada sig när det går bra, säger Dalenstjärnan som fick tillbringa natten hos en motståndarspelare och nu tvingas till en stunds vila.

Det var i slutet av den andra perioden i 8-2-segern mot Jönköping som Daniel Sonidsson klev snett i en snabb spelvändning.

– När jag skulle sätta ner foten var den alldeles sned. Den hade hoppat ur led och var så i några steg. Jag kände verkligen hur fel det var. Men när jag stannade upp klickade den tillbaka och då gjorde det mindre ont. Men sedan kände jag att det inte var något hit, säger 23-åringen.

Foten lindades vid avbytarbänken och då började hans muskler krampa samtidigt. Foten, baksidan och framsidan av benet, ljumsken...

– Det gjorde extremt ont och jag höll på att svimma, säger Daniel Sonidsson.

Daniel Sonidsson får sova hos Filip Björk

I stället för att åka med spelarbussen tillbaka till Umeå blev det ett besök på sjukhuset i Jönköping.

Första beskedet från röntgen var positivt: Ingenting brutet.

– Det är troligtvis något ledband eller ligament som fått sig en kyss.

Natten fick han tillbringa hos en motståndare i Jönköping.

Filip Björk och Daniel Sonidsson är gamla kompisar sedan de gick på Riksinnebandygymnasiet tillsammans och nu fick Björk visa sin gästvänlighet.

– Det passar bra att hälsa på honom nu. Han får steppa upp och agera som han gjorde när vi bodde på elevhemmet. Då lagade han mat hela tiden, säger Sonidsson när han ligger med foten lindad och i högläge på Filip Björks soffa och i princip inte kan röra sig.

– Det var ett jäkla projekt att duscha med det här. Det är det topp tre svåraste jag har gjort i mitt liv.

Hur mår foten nu?

– Jag har inte testat att stödja på den, men det är nog ingen idé. Det är värre än en vanlig stukning. Det är som ett tryck över hela fotleden. Det är en ganska stor svullnad och den är väldigt öm.

Varit i sitt livs form i säsongsupptakten

Planen för Daniel Sonidsson under måndagen är att åka med Filip Björks pappa upp till Stockholm och där antingen flyga hem till Umeå eller stanna kvar hos sin moster som bort i huvudstaden.

En magnetröntgen senare i veckan ska sedan avgöra exakt hur lång frånvaro som väntar för Strömsundsprodukten.

– Jag har inget bra svar när jag kan spela igen, men jag blir brydd om jag kan spela till helgen som det känns nu. Hade något varit av hade det varit månader. Nu lär det snarare handla om en vecka eller veckor lät det på läkaren.

Daniel Sonidsson har inlett årets säsong rekordstarkt med tolv poäng på fem matcher. Tidigare har forwarden aldrig gjort fler än 14 poäng under en hel SSL-säsong.

– Det är en klassiker att skada sig när det går bra. När det går sämre och man nästan är sugen på ett brejk… Ja, då är man hel. För mig har jag gått lite på vatten i början på den här säsongen med jäkligt bra flyt. Jag har tränat bra i sommar och är i god fysisk form. Sedan har man haft lite stolpe in också.

Dalen har trots att säsongen är ung hunnit ha flera nyckelspelare på frånvarolistan, som Viktor Nystedt, Alexander Hedlund och Sebastian Degeryd. 40-årige storstjärnan Ketil Kronberg har ännu inte spelat denna säsong på grund av en handskada.

Du ser allt från SSL den här säsongen på SportExpressen Play.