Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Trodde det var en telefonförsäljare”

Se senaste avsnittet av tv-programmet Frislag – där Martin Karlsson hyllas.
Martin Karlsson har öst in mål den här säsongen.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Han blev nobbad till VM 2012 och sågade dåvarande förbundskaptenen – sedan dess har han knappt varit med i diskussionerna.

Åtta år senare är Martin Karlsson glödhet och uttagen i landslaget på nytt.

I senaste avsnittet av Expressens podd ”Frislag” berättar han om landslagskritiken, vägen tillbaka – och hur han tror att Sverige kommer spela under ledning av Thomas Brottman och Niklas Nordén.

– Jag får en känsla av att det kommer vara ett helt annat system än någon spelat, säger forwarden.

När Linköpings forward Martin Karlsson inte blev uttagen till VM 2012 var han inte nådig i sin kritik mot dåvarande förbundskaptenen Jan-Erik Vaara och sa bland annat att ”de plockade ju bort alla som vägde mer än 70 kilo.”

Petningen då är ett av samtalsämnena i senaste avsnittet av Frislag.

– Jag var ute och svingade lite i media och efter det var jag nog bara med en gång, säger han fortsätter:

– 2012 tyckte jag väl att jag skulle vara med, efter det har jag nog hållit med förbundskaptenen om att jag inte riktigt hållit på min position. Jag har lagt det åt sidan lite och är man inte så aktuell är det inte lika roligt att prata om det och bry sig heller. Jag har inte varit riktigt nära de senaste åren heller om man ska vara ärlig.

Jag kände väl där och då att jag inte hade något att förlora. Jag var oerhört besviken och kände att kommer jag inte med nu vet jag inte hur jag ska lyckas komma med senare med den förbundskaptenen.

Tillbaka i landslaget

Nu är Martin Karlsson däremot mer än nära. I december fanns han med i den bruttotrupp som nya förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman tog ut och han var även uttagen till det läger som var tänkt att äga rum nu i februari.

– Jag missade samtalet från Nordén när han ringde. Jag trodde det var en telefonförsäljare eller något så jag fick ringa upp efter ett tag. Jag trodde jag var ganska borträknad och har ju inte varit med på sju-åtta år, säger han.

Den här säsongen, och framför allt den senaste tiden, har Martin Karlsson varit i strålande form. I senaste omgången blev han femmålsskytt mot Linköping och totalt är Karlsson uppe i 21 mål och 9 assist på 16 matcher.

Varför tror du att du är med i landslaget nu?

– Det är väl kanske att jag sticker ut. Jag tycker många i innebandyvärlden är gansak lika. Det jag främst ska bidra med är lite tyngd, energi och vara lite jobbig på ett annat sätt än bara med bollen. Vara lite oöm och ta lite skit.

När den senaste landslagstruppen släpptes var flera spelare uppskrivna på lite oväntade positioner och det var få backar uppsatta i laguppställningen.

Något som fått många att spekulera kring hur landslaget kommer spela.

– Lite märkligt såg det ut på positionerna på några gubbar, jag har faktiskt inte stenkoll. Men jag får en känsla att det kommer vara ett helt annat system än någon annan spelat. Det känns som halvbackar, kanske en point och fyra som går framåt på ett annat sätt, säger Martin Karlsson.

– Jag tror det blir offensivt i alla fall, och en del springa.

I och med uttagningen i landslagstruppen är målet givet:

– Stora målet är VM, det har alltid varit en dröm. Lillebror (Anton, back som avslutat sin karriär) har spelat två VM och är hundraprocentig. Nu när han inte är med hoppas jag att jag också kan vara det, säger Martin Karlsson.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play!


Lyssna på hela avsnittet med Martin Karlsson i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun pratar Karlsson även om sin allvarliga fotskada, SM-finalerna och när Niklas Jihde och Anders Hellgård värvades in för att ta Linköping till högsta serien.

Dessutom berättar han hur David Gillek är som tränare – och så ber han om ursäkt till Warberg för märkliga kontraktsförhandlingar för ett antal år sedan.