Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kickas av guldfavoriten efter bara nio matcher

Foto: SportExpressen Play

Nio matcher räckte. 

Nicklas Hedstål får sparken av IBF Falun. 

– Vi har känt och fått signaler om att det inte gett den effekt vi hoppats och trott på, säger sportchef Rickard Hedlund i ett pressmeddelande.  


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen

Guldfavoriten och regerande mästarna Falun har haft en skakig tid i innebandyns SSL. 

Förra helgen blev det en chockförlust mot Hagunda. De studsade tillbaka och vann mot Mullsjö senast, men det räckte inte för att rädda Nicklas Hedståls jobb. 

För under fredagskvällen meddelade Falun att Hedstål har fått sparken. 

”Han är uppskattad för sitt sätt att vara men det finns saker som är rent sportsligt relaterade som spelargruppen inte slutit upp bakom på det sätt vi hoppats”, säger sportchef Rickard Hedlund i ett pressmeddelande och fortsätter: 

Wagneryd tar över tillfälligt

”Vi har gjort ett noggrant arbete med att undersöka alternativen framåt och vår bedömning är att det blir svårt att få med spelarna på det sätt vi tror är nödvändigt för att nå sportslig framgång. Det är självklart ett beslut som är både svårt och tråkigt att fatta. 

Nicklas Hedstål flyttade inför den här säsongen hem från Schweiz och tog över efter ikonen Thomas Brottman som fört klubben till flera SM-guld. 

Jakten på en ny tränare har redan startat, men just nu tar assisterande tränaren Christian Wagneryd över ansvaret som huvudansvarig med hjälp av sportchefen Rickard Hedlund. 

”Nu är det upp till kvarvarande spelare och ledare att med hjälp av stödet från våra supportrar och vår fantastiska publik arbeta hårt för att vi i slutändan ska nå vår målsättning som i år liksom alla år är att IBF Falun ska ta SM-guld”, säger Hedlund.

Falun ligger sexa i SSL-tabellen, två poäng efter ledande Storvreta. Dalalaget möter Jönköping på hemmaplan på onsdag innan det är VM-uppehåll.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL hela säsongen.