Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Brottman och Niklas Nordén kvar som förbundskaptener

Thomas Brottman.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Niklas Nordén.
Foto: Per Wiklund

Det har spekulerats en tid.

Expressen kan nu avslöja att det är klart att Thomas Brottman och Niklas Nordén blir kvar som förbundskaptener för herrlandslaget i innebandy.


Se alla matcher från SSL och läs allt om innebandyn med Premium Max – för 179 kronor i månaden

VM-guld i december 2021.

Guld i World Games förra sommaren.

Nytt VM-guld i november i fjol.

Trots tre bärgade titlar har det inte varit helt säkert att det blir en fortsättning för Thomas Brottman och Niklas Nordén.

Fanns klausul till den 31 januari

Kontrakten sträcker sig över hemma-VM i Malmö i december 2024 – men det fanns en klausul som både förbundskaptenerna och Svenska Innebandyförbundet kunde utnyttja för att säga upp kontraktet.

Sista datum för den klausulen var den 31 januari.

När Expressen pratade med Niklas Nordén i mitten av januari kunde han inte garantera att det skulle bli en fortsättning som förbundskapten.

– Nej, förhandlingar pågår, sa Nordén då.

Har du några planer från din sida att utnyttja klausulen och säga upp ditt avtal?

– Jag väljer att inte svara där.

Brottman och Nordén blir kvar

Nu finns det ingen mer osäkerhet kring förbundskaptenernas framtid.

Enligt samstämmiga uppgifter till Expressen står det klart att det blir en fortsättning för Thomas Brottman och Niklas Nordén.

Svenska Innebandyförbundet bekräftade sedan nyheten klockan 13.00.

SIBF meddelar även en förändring där Niklas Nordén nu blir förbundskapten på heltid. 

– Det är väldigt jämt i toppen av den internationella innebandyn. Det är ofta små marginaler när matcherna ska avgöras. För att befästa vår position som världsledande och i jakten på nya framgångar ska det bli otroligt spännande att få ägna mig åt rollen som förbundskapten på heltid, tillsammans med Thomas Brottman, säger han i ett pressmeddelande.

Spelarutvecklingsansvarig ska tillsättas

Tidigare har Niklas Nordén kombinerat det uppdraget med att vara spelarutvecklingsansvarig. Spelarutvecklingsrollen blir nu en heltidstjänst. Vem som får den rollen är ännu oklart.

– Vi har sett att vi behöver sätta fullt fokus på båda områdena. Den här lösningen är den bästa för Svensk Innebandy, både på kort och på lång sikt. VM i Malmö 2024 kommer att kräva mycket med allt som sker runtomkring och vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt i jakten på ett nytt VM-guld. Samtidigt behöver vi hålla ett långsiktigt fokus och säkerställa att elitutvecklingsarbetet som lägger grunden för framtidens elit- och landslagsspelare får det utrymme det behöver, säger elit- och landslagschefen Sofie Andersson.

Brottman och Nordén tog över som förbundskaptener i januari 2021.Så ser du matcherna i SSL

Matcherna i SSL går nu att se med vårt paket för livesport, Expressen Premium Max.

Expressen Premium Max är paketet för dig som vill se allt från Ligue 1, SSL, Ettan, Elitettan, Global Champions Tour, en massa vintersport och försäsongsmatcher i hockey.

Expressen Premium Max kostar 179 kronor i månaden och går att uppgradera från ditt redan befintliga Premium-konto. Premium Max är en tillsvidareprenumeration utan bindningstid.

Skaffa Premium Max här!

Har du några frågor om Expressen Premium Max? Här finns svar på de vanligaste frågorna