Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Syrliga svaret efter jättesågningen i tv

Martin Karlsson.
Foto: Per Wiklund
Kevin Björkström.
Foto: SportExpressen Play

Kevin Björkströms dom i söndags var stenhård:

– Bland de tråkigaste lagen jag har mött under mina tolv år i högsta serien.

Nu svarar Linköpings storstjärna Martin Karlsson syrligt på kritiken:

– Björkström har ju inte spelat i jätteroliga lag genom åren så han är väl bekant med det där. Han känner igen mönstret.


Se intervjun med Kevin Björkström i tv-spelaren

Kalmarsund vände och vann mot Linköping i söndagens möte i innebandyns SSL.

Efter 3-2-segern var det ord och inga visor från Kevin Björkström när han intervjuades i SportExpressen Play (se klipp i tv-spelaren). 

Kontentan av det hela: 

Linköping spelar en tråkig innebandy med mycket lir bakom eget mål.

Martin Karlssons svar till Kevin Björkström

– Tur att Kalmarsund spelar så jävligt roligt då. De ska vara bästa laget i serien, vinna SM-guldet och hela den biten. Det var mycket boll på Tobbe Lindström i hörnen och spela av tid hos dem också, säger Martin Karlsson.

– Att han kastar skit på oss kan jag förstå. Vi spelar inte skitkul sett till den matchbild som blev, men de bjöd inte upp de heller. Det blev mycket spel back-back för bägge lagen. Som publik var det nog inte en skitkul match. Det var inte skitkul att spela den heller. Man är inte skitnöjd när man inte får nudda bollen ett helt byte, utan man får i stället springa hem och försvara. Det är tufft för en gammal gubbe.

Martin Karlssons kedjekompis Simon Palmén sa inför senaste bortamatchen mot Mullsjö att de inte skulle bjuda på någon ”glamourinnebandy” och att ”publiken ska inte tycka det är kul att kolla på oss i dag”.

– Det är skillnad på hemma och borta. Hemma spelar man för sin egen publik och vill att den ska komma tillbaka. Men jag har varit med så pass länge. Det är roligare att gå till slutspel än att missa slutspel. Det är ändå poäng vi spelar om. Vi hade 2-1 med fem minuter kvar. Hade vi kunnat stänga ner och vinna med 2-1 hade jag inte haft några problem med det. Men jag vinner ju hellre med 10-3, säger Martin Karlsson.

Så ska Linköping stoppa Felix Lanver

I kväll väntar tabellåttan Pixbo på bortaplan för Linköping, som parkerar på en femte plats med femton inspelade poäng. Men det är jämnt och en hemmaseger innebär att Pixbo går om östgötarna.

Någon glamourinnebandy vågar inte Martin Karlsson utlova.

– Vi får se. Släpper de (Pixbo) till lika mycket som vanligt kan det bli roligt. Vi vill inte ha chansinnebandy. Det gynnar inte oss. Vi är trygga i uppställt försvar, gnuggar på och maler ner motståndarna, säger 32-åringen som inlett med elva poäng på sju matcher.

– Det är en viktig match för både oss och Pixbo.

I Pixbo är poängligatvåan Felix Lanver, som lämnade just Linköping inför fjolårssäsongen, en spelare som måste stoppas.

– Det är bara att ligga tätt på honom. Han brukar kunna tröttna då för han är inte den mest löpstarka. Men han är en målskytt som brukar stå rätt och som har självförtroende i sina avslut nu. Han och (Oskar) Weissbach har gjort det bra och vi har pratat lite om det. Jag hoppas att vi, framför allt våra backar, har lyssnat på Gillek (David, Linköpings tränare), säger Martin Karlsson.

Se Pixbo-Linköping på SportExpressen Play i kväll med start 19.05. Här är drömmålet som sänkte Linköping i sudden

Dök upp på läktaren och jublade med laget efter drömmålet i sudden