Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige klart för innebandy-VM i Singapore

Foto: IFF

Sverige är klart för VM i innebandy.

Efter tre raka segrar och 92-0 i målskillnad kan damlandslaget boka biljetterna till Singapore i december. 

– Det primära målet är nu avklarat, säger förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson i ett pressmeddelande.

VM-kval i innebandysammanhang är för Sveriges del mest en behaglig transportsträcka.

Ingen skillnad i lettiska Koceni denna gång.

Först: 25-0 mot Tyskland.

Sedan: 42-0 mot Storbritannien.

Under fredagen kom en ny överkörning från de svenska världsmästarna. 25-0 mot Nederländerna – ytterligare en blåbärsnation i innebandyvärlden.

– Jag tycker Nederländerna spelar väldigt bra och fysiskt, de vågar kliva på och skapar en bra match mot oss utifrån deras förutsättningar, säger backen Jonna Stenvall – till vardags i SSL-giganten Thorengruppen.

Landslagsdebutanterna har imponerat

Totalt har Sverige gjort 92 mål på sina motståndare och inte släppt in ett mål.

Roligast har Västerås Rönnbys storstjärna Wilma Johansson haft. Forwarden har gjort 20 poäng på tre matcher. Thorengruppens Emelie Wibron, som häromveckan utsågs till världens bästa spelare, skuggar med sina 19 poäng.

Unga landslagsdebutanterna Hanna Nordstrand, Åkersberga, och Saga Emtell, Västerås Rönnby, har också imponerat med 16 poäng vardera.

– Det har varit riktigt kul med mycket anfallsspel under det här VM-kvalet och vi har fått utmana oss på olika sätt under matchens gång, säger Jonna Stenvall.

Sverige är regerande världsmästare

Inte direkt oväntat är Sverige klart för VM i Singapore redan innan sista kvalmatchen mot hemmanationen Lettland spelats.

– Det primära målet är nu avklarat, nu ska vi se till att gå obesegrade härifrån. Avslutningen blir kul då det är hemmanationen vi möter. Då hoppas man ju på en rolig match där det är mycket publik på läktaren och att de får till en härlig atmosfär här inne, säger förbundskaptenen Åsa Karlsson.

VM-turneringen drar i gång den 2 december.

Sverige vann det senaste VM-guldet på hemmaplan i Uppsala i december 2021 och är stora favoriter till att behålla titeln i sin ägo.Så ser du matcherna i SSL

Matcherna i SSL går nu att se med vårt paket för livesport, Expressen Premium Max.

Expressen Premium Max är paketet för dig som vill se allt från Ligue 1, SSL, Ettan, Elitettan, Global Champions Tour, en massa vintersport och försäsongsmatcher i hockey.

Expressen Premium Max kostar 179 kronor i månaden och går att uppgradera från ditt redan befintliga Premium-konto. Premium Max är en tillsvidareprenumeration utan bindningstid.

Skaffa Premium Max här!

Har du några frågor om Expressen Premium Max? Här finns svar på de vanligaste frågorna