Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret till Storvreta: ”Har väl lite kris nu”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Storvretas Viktor Klintsten erkände att han ”njuter lite” av att se Faluns oväntat svaga höst.

Under lördagen fick Falun den perfekta möjligheten att slå tillbaka.

– De var väl lite kris nu då, säger storstjärnan Rasmus Enström.

https://www.expressen.se/sport/innebandy/ranking-giganternas-basta-guldlag-nansin/Det var i en intervju med SportExpressen inför lördagens matcher som Viktor Klintsten sa följande om Faluns fyra förluster på de fem senaste matcherna: 

– Man njuter lite. Vi och Falun gillar inte varandra, så är det.

Men Falun tog en efterlängtad seger mot Team Thorengruppen.

Samtidigt åkte Storvreta på ett jätteras när de tappade en 5-2-ledning till 5-5 i slutminuten mot Mullsjö, som sedan avgjorde i förlängningen.

Rasmus Enström vill dock inte säga att han njuter av den Storvreta-förlusten.

– Nä, jag tänker inte så. Storvreta har varit vår värsta konkurrent i många år. Man blir inte glad när de vinner, men att de torskar bryr jag mig inte om. Det hade varit värre om de hade gått rent en hel säsong, då hade det svidit till, säger backen.

– Nu har de i Storvreta förlorat så de har väl lite kris nu då. Men jag håller med Klintsten om att det är i slutspelet det gäller. Det är en lång säsong och nu gäller det att ta position inför slutspelet.

Rasmus Enström nöjd med VM-uppehåll

När SSL-innebandyn nu tar ett två veckor långt VM-uppehåll, trots att mästerskapet är framflyttat till 2021, parkerar Falun på sjätte plats. 17 inspelade poäng och fyra förluster på tio matcher är betydligt sämre än vad någon hade kunnat tro på förhand.

– Det känns som bra tajming för oss med ett brejk. Det ska bli skönt att träna hårt. Köra skiten ur oss. Som ett straff och för att vi behöver det, säger Rasmus Enström.

– Snart är det halvtid i serien och det börjar bli dags att röra på sig i tabellen också.

Segersiffrorna mot Team Thorengruppen skrevs till 10-4.

– Det var en skön seger på det sättet att vi kunde kontrollera en matchbild, säger Rasmus Enström som hyllar kollektivet Falun.

– Det var skönt att vi som lag presterade. Tidigare har det varit att en, två eller tre spelare som gjort något bra. 

”Inte odödliga, nyttig väckarklocka”

Hur har den senaste tiden varit som Falun-spelare?

– Vi är inte vana att förlora så det har varit en tung vecka. Men det har varit en nyttig väckarklocka. Vi har fått se att vi inte är odödliga utan vi måste göra det hårda jobbet. Framför allt är det vi ledande spelare som inte varit tillräckligt bra. Vi har varit riktigt under isen. Men det är skönt att problemen kommer nu. Vi har en säsong på oss att reparera det.

Dessutom gav de tre poängen viss arbetsro.

– Det hade varit jäkligt jobbig att gå till den här vilan med en torsk. Då hade jag köpt att det är kris i Falun. Nu har vi koll på läget och jag gillar i alla fall när det blåser lite, säger Rasmus Enström.


Se senaste Frislag med snackisar från SSL