Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Största värvningen i klubbens historia”

Foto: Per Wiklund
Foto: Per Wiklund

Löftet: Tjatet skulle inte ta slut förrän hon skrev på.

Nu är landslagsstjärnan Amanda ”DJ” Delgado Johansson, 25, klar för Sirius.

– Den största värvningen i klubbens historia. Inget snack om den saken, säger sportchefen Sara Orebrand.


SportExpressen Play sänder SSL fram till 2025 

I samband med SM-finalen lät det kört för Sirius del.

Amanda Delgado Johansson meddelade att hon såg sin framtid i Team Thorengruppen.

Nu – nästan två månader senare – står det klart att forwardsstjärnan flyttar från guldlaget till storsatsande Sirius.

– Det är lite blandade känslor. Det är jobbiten som har vägt över. Jag har pluggat i fyra år och känner att jag vill jobba med det jag pluggat till, säger Delgado Johansson till VK.

”Jättejättekul att ha henne hemma”

Amanda Delgado Johansson kommer börja som kommunikationsansvarig på Upplands innebandyförbund.

– Jag har alltid trivts bra i laget och Umeå, men jag tror att det kommer bli superbra. Det blir kul med Sirius som haft bra säsonger sedan jag lämnade och som satsar, det känns som ett bra tillfälle att flytta hem även om det har varit ett tufft beslut, säger hon till tidningen.

Sirius sportchef Sara Orebrand jublar över värvningen.

– Jag sover väldigt gott nu. Det känns fantastiskt, jättejättekul att ha henne hemma, säger hon.

Sara Orebrand har länge sagt att hon ska ”tjata hål i huvudet” på Amanda Delgado Johansson. Att hon inte tänker ge upp förrän Uppsala-tjejen vänder hemåt.

Det verkar ha varit en lyckad taktik.

– Exakt. Nu vet alla andra, som jag kommer tjata på kommande år, att det bara är att ge sig direkt, säger Sara Orebrand skämtsamt.

– Vi är sjukt glada och taggade så klart. Det är en jätteviktig pusselbit för oss. Nu kommer folk ställa högre krav på oss. Vi kan inte vara underdogs längre. 

Sirius köper loss Delgado Johansson

Amanda Delgado Johansson har fyra SM- och två VM-guld på meritlistan. Den gångna säsongen blev det 52 poäng på 32 matcher.

Nu köps 25-åringen loss från Team Thorengruppen. Det kostar naturligtvis en slant.

Sara Orebrand tackar tre sponsorer som ”kliver in och gör det möjligt”.

– Thoren och vi har haft en bra dialog hela vägen där Amanda som person varit i främsta rummet. Hon har lyckats landa ett jobb i Uppsala. Utan det jobbet kanske det inte hade gått vägen. Vad vet jag. Men det är tre bolag som vill få hem henne till oss. De kliver in enkom för det här. Utan den hjälpen hade det varit omöjligt när man kommer från en pandemisäsong. Vi är inte en klubb med en gömd kappsäck fylld med guldpengar. 

Hur mycket kostar en landslagsspelare att köpa loss?

– Det låter jag vara osagt, men vi är väldigt tacksam för hur dialogen med Thoren varit.

Största värvningen i Sirius historia?

– Det måste det vara. Ja, det är inget snack om den saken. Det är en världsstjärna som ansluter. En inbiten Uppsalabo som är hemma igen. Det är fantastiskt kul för Uppsala och för de småtjejer och småkillar som finns här. Det sänder enormt mycket tro på det vi gör, säger Sara Orebrand.

Sirius blir en guldutmanare 2021/22

Amanda Delgado Johansson är Sirius sjätte starka nyförvärv inför nästa säsong. Uppsalalaget som var säsongens stora sensation redan i fjol då de slutade fyra och fick respass i kvartsfinalen.

Nu kan inte Sirius ducka för det faktum att de är en guldutmanare vid sidan av april månads finallag Thorengruppen och Pixbo.

Har ni ett lag som kan gå hela vägen?

– Jag måste svara ja. Självklart tror jag stenhårt på laget vi har. Sedan om vi är guldfavoriter låter jag någon annan uttala sig om. Men vi ska göra vår bästa säsong. I fjol fick vi kanske lite gratis då motståndare kanske underskattade oss. Det kommer inte lagen göra i år. Vi kommer få slita ännu mer, säger Sara Orebrand.

SportExpressen Play sänder SSL fram till 2025.


https://twitter.com/siriusinnebandy/status/1404712063671353344?s=20