Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Storsatsar på SSL – flera studiosändningar klara

Alexander Galante Carlström.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Veera Kauppi.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Mika Packalén, Anders Borgström och Oskar Lund under sändningarna från SM-finalerna i våras.
Foto: Per Wiklund

Förra säsongen var den första då samtliga matcher i SSL visades på SportExpressen Play.

Nu fortsätter storsatsningen med nya appar, fler studiosändningar som visas fritt på Expressen, tv-program och mycket mer.

– Vi växlar upp, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play! 

Redan under säsongen 2020/21 sändes samtliga matcher i SSL på SportExpressen Play.

SM-finalerna visades dessutom fritt på Expressen.se och i bevakningen av SSL ingick även tv-programmet ”Frislag”, en podd i intervjuform och en initierad nyhetsbevakning.

Nu utökas satsningen på SSL den kommande säsongen.

Bland annat släpps nu en ny app till både Iphone och Android där allt från SportExpressen Play kommer att kunna ses via apparna. Dessutom släpper vi en app som gör det möjligt att se matcherna via Apple-TV.

– Nu höjer vi tittarupplevelsen rejält. Det har funnits stor efterfrågan kring såväl vanlig app som appletv-app. Det tillsammans med hela vår satsning är ytterligare ett steg i vår livesportsatsning i stort, och specifikt på SSL, säger Mattias Wallström.

Monstersändning från Falun direkt

Ett antal utvalda matcher under säsongen kommer att sändas med utökad produktion och visas fritt på Expressen med studio på plats (se listan nedan).

Bland annat rivstartar säsongen med en lång studiosändning från Falun kommande helg där både Falun-Sirius på damsidan och Falun-Helsingborg på herrsidan kommer direktsändas med studio på plats där Oskar Lund är programledare, Anders Borgström expert och Andreas Åberg kommenterar båda matcherna.

Totalt blir det drygt sex timmar innebandy direkt på Expressen.se under lördagen.

– Nu kör vi igen! Världens bästa spelare i världens bästa liga är redo igen. Vi växlar också upp genom att bjuda på toppmatcher med större produktion och studio på plats. Matcher som du ser gratis på expressen.se. Så ta chansen att upptäck denna fantastiska sport och i njut av världsartister, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Mika Packalén får mer utrymme

I lördagens sändning kommer tidigare elitspelaren Ellinor Berling vara expert under dammatchen och Mika Packalén under herrmatchen.

Den tidigare elittränaren Packalén, som numera ingår i landslagets stab, kommer att finnas med som expert under hela den här säsongen.

– Superkul att få förnyat förtroende och att få vara med även det andra året av SportExpressens storsatsning på SSL-innebandyn. Det är få förunnat att få jobba med något man älskar, och det gör jag verkligen gällande innebandy i allmänhet och SSL i synnerhet, säger han.

Vad hoppas du bidra med i årets sändningar?

– Jag vill tro att jag levererar analyser och fördjupningar om spelet och spelarna. Sedan vill jag också belysa detaljer såväl taktiskt som idrottspsykologiskt. Det i kombination med matchcoachning och ledarskap är väl nånstans där jag har mina styrkor efter drygt 30 år inom denna sport. Och som produktionsteam hoppas jag att vi fortsätter att förmedla den passion som vi har för denna härliga sport. De utökade studiosatsningarna visar redan från start att vi menar allvar genom att vi skruvar upp nivån ett par snäpp direkt.

Podd och tv-program

Precis som förra säsongen kommer Anders Borgström och Oskar Lund gå igenom de hetaste snackisarna i SSL i tv-programmet Frislag varje vecka och duon kommer även driva en podd där de diskuterar SSL tillsammans med inbjudna gäster varannan vecka.

– Förra säsongen fick jag jobba med innebandy på heltid för första gången på mycket länge. Jag förväntade mig att det skulle vara extremt roligt, men det var faktiskt roligare än så. Nu är jag mer än redo att växla upp ytterligare här under säsong två och jag hoppas och tror att vi ska göra alla andra innebandynördar nöjda, säger Expressens innebandyredaktör Anders Borgström.


Alla matcher i SSL sänds på SportExpressen Play där du både kan teckna ett månadsabonnemang samt köpa matcherna som PPV – och just nu kostar första månaden endast 99 kronor.

På SportExpressen Play ser du även fotbollsligorna Ettan och Elitettan under året.


Här kan du ladda hem appen i App Store

Här kan du ladda hem appen i Google Play


Här är studiosändningarna du ser kostnadsfritt

Fler matcher kommer att tillkomma under säsongens gång.


Falun-Sirius (damer) 18/9

Falun-Helsingborg (herrar) 18/9

Sirius-Thorengruppen (damer) 30/9

Falun-Storvreta (herrar) 31/10

Storvreta-Djurgården (herrar) 9/11