Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Stod mellan två – vågar inte avslöja”

Pixbos lagkapten Ida Sundberg.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Pixbo är redan klara seriesegrare och kommer få välja kvartsfinalmotståndare först av alla.

Samtidigt spelar laget en stor nyckelroll i bottenstriden i innebandyns SSL.

Göteborgslaget ställs mot Mora som jagar nytt kontrakt i kamp med Lund.

– Jag har fått några meddelanden från Lund. De hoppas att vi inte är nöjda med seriesegern, säger Pixbokaptenen Ida Sundberg.


Se hela SSL-upplösningen och det kommande slutspelet på SportExpressen Play

28-åriga Ida Sundberg är fostrad i SödraDal, föreningen som senare blev IBK Lund.

På lördagen har Sundberg och hennes Pixbo chansen att hjälpa just Lund kvar i SSL via en seger mot Kais Mora i sista omgången.

– Nu är det tio år sedan jag bodde i Skåne och jag har ju inte spelat i Lund, klubben hette Södra Dal då. Men det är klart jag tycker att det är kul att de är uppe i SSL och har gjort det jättebra. Vi kan bara fokusera på vår prestation så får Lund lösa sitt, säger Sundberg.

Pixbo kommer gå för fullt i sista matchen

Samtidigt erkänner landslagsbacken att hon haft kontakt med representanter från Lund inför matchen.

– Vissa personer som var inblandade i klubben när jag var där finns kvar och jag har fått något meddelande om att de hoppas att vi inte är nöjda med seriesegern utan att vi kommer ge allt, säger hon.

Och någon tvekan om att Pixbo kommer gå för fullt i sista omgången finns inte.

– Vi kommer spela på som vanligt och vill vinna matchen för att få en god känsla inför slutspelet. Sedan är det klart att vi hoppas kunna lufta lite spelare och att alla ska få speltid och en god känsla inför slutspelet, säger Sundberg.

”Thorengruppen känns inte övermäktiga”

Utöver Mia Karjalainen väntas Göteborgslaget ställa upp med full trupp.

– Mora spelar för sin överlevnad så det kommer nog bli otroligt tufft och det är passande inför slutspelet, säger Ida Sundberg.

Vilken känsla går ni in i slutspelet med?

– Vi har gjort en jättebra säsong, det går inte att säga annat när vi vinner serien. Sedan är det många matcher där vi inte varit nöjda med vår prestation men det har att göra med att vi har väldigt höga krav på oss själva. På slutet har vi hittat en jämnhet och tre femmor som i princip presterar lika bra.

Pixbo är alltså klara seriesegrare redan inför sista omgången och har dessutom besegrat tvåan och förhandsfavoriten Thorengruppen två gånger om i grundserien.

– För vår del känns det skönt att känna att de inte är övermäktiga, jag vet inte hur många raka segrar de hade tidigare om man räknar in när de var Iksu, säger Sundberg.

Har ni knäckt koden nu?

– Det får man väl ändå säga att vi har. Sedan var vi väldigt effektiva förra helgen när vi mötte dem och satte i princip varje läge i början, och så får man inte glömma Laura där bak som räddade oss när det behövdes.

Slutspelsvalen direktsänds klockan 17.30

Efter sista omgången på lördagen kommer slutspelvalen göras där lagen ska välja kvartsfinalmotståndare.

Pixbo kommer att välja först.

– Vi spelare har fått tycka till. Vi hade en samlig i tisdags där vi diskuterade och de hade fixat en liten röstning via mobilen. Där fick vi fram ett resultat och det stod mellan två lag, sedan kommer våra tränare ta det slutgiltiga beslutet tror jag, säger Ida Sundberg.

Vilket lag fick flest röster?

– Det vågar jag inte avslöja.

Slutspelvalen kommer att offentliggöras i en sändning på Expressen.se och SportExpressen Play som inleds 17.30.

– Vår sportchef har beställt tvåhundra bitar sushi till efter matchen så jag tänker att det blir lite sushihäng och så tar vi upp sändningen på projektorn och ser den tillsammans, säger Ida Sundberg.


SportExpressens Anders Borgström, Oskar Lund och Mika Packalén ger er det senaste från SSL.