Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans okända musikkarriär – varit förband åt Wu-Tang Clan

Se senaste avsnittet av Frislag.
Ketil Kronberg.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Ketil Kronberg är en av de allra största inom innebandyn.

I senaste avsnittet av Expressens podd Frislag berättar han om sin andra karriär.

Den som rapartist.

– Vi var förband åt Wu-Tang Clan, den är tung, säger Kronberg.

När Ketil Kronberg gästar podden berättar han bland annat om hur han värvades till IBK Dalen för många år sedan och hur han varit klubben trogen sedan dess.

– Inte ens ett miljonkontrakt skulle fått mig att byta faktiskt. Det låter kanske dumt, men det är fakta, säger norrmannen i intervjun och berättar att han konstant tackat nej till andra klubbar och möjligheter att spela innebandy på heltid.

40-åringen ser inget slut på sin innebandykarriär och fortsätter att leverera på högsta nivå, och i podden berättar han dessutom om sin tid som artist.

– Det är mer kompisar som är framgångsrika än mig. Jag höll på lite när jag var yngre men vi var som ett gäng med bland annat den som väl är den bästa i Norge genom tiderna. Vi har hjälpt honom ganska mycket, säger Kronberg om sin karriär som rappare.

Gruppen han tillhör heter ”Loudmouf choir” och har spelat på en del stora scener.

– Det är inte omöjligt att man får ett samtal om det är konserter. Senast jag var med tror jag var nästan tio år sedan, 2014 kanske. Men vi har varit på ganska stora scener. Vi var förband åt Wu-Tang Clan, den är tung. De är rätt många men de hade med sig en del folk i alla fall och där var det kanske 5000 i publiken, säger Kronberg vars artistnamn är Luigi Loudmouf och anspelar på hans yrke som rörmokare.

Fullspäckat schema

I poddintervjun berättar Dalens lagkapten även om hur han får ihop sitt livspussel med heltidsjobb som rörmokare, sambo och fyra barn samt en elitkarriär som innebandyspelare.

– Jag har aldrig sett på innebandyn som ett jobb. För mig är det mer som en passion och en hobby. Jag jobbar som hantverkare, som ”röris”, och tjänar mitt uppehälle på det, säger han.

Hur får du ihop livspusslet?

– Det är inte jag som får ihop det faktiskt, det är Johanna. Jag är inte så duktig på att styra upp saker. Det är jobb sju till fyra, sedan äta ett snabbt mellanmål och sedan är det i stort sett träning från kvart över fem till nästan halv åtta-åtta. Sedan har du mina onsdagar som är fullpackade. Då är det jobb sju till fyra, sedan är jag ungdomstränare för de två äldsta barnen från halv fem till sju. Sedan tränar vi sju. Då är jag hemma nio, halv tio.


Se alla matcher från SSL på SportExpressen Play!


Lyssna på hela avsnittet med Ketil Kronberg i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun berättar Kronberg om hur det gick till när han värvades till Dalen, hur laget förändrat sitt spel och hur han får ihop familjelivet med sambo och fyra barn, heltidsjobb som rörmokare och en innebandykarriär på elitnivå.

Han pratar även om det bästa beslut han tagit i livet, hans största sorg – och när han var förband till Wu-Tang Clan.