Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans besked: Nobbar landslaget

Foto: Bildbyrån

Mullsjöforwarden Kim Ganevik tackar nej till landslaget och pekar på att idrottens baksidor blottas i den rådande coronapandemin. 

– Det är allt från dåliga förutsättningar, regelboken till mycket större saker än så, säger Ganevik till Jönköpings-Posten.

Kim Ganevik har tidigare varit aktuell för det svenska innebandylandslaget och var uttagen till truppen till det inställda Euro Floorball Tour. Nu meddelar forwarden att han framöver väljer att avstå spel för landslaget, vilket Jönköpings-Posten var först med att skriva om. 

”Tack och hej, landslaget. Innebandy tar mer än vad den ger just nu och det känns som att jag går på lånad energi. Småsaker har staplats på hög och utan sportens viktigaste (publiken) blir problemen synligare. Gör hellre plats för någon annan och tömmer tanken för Mullsjö.”, skriver Ganevik på Twitter.  

Blivit påmind om de negativa sakerna

Ganevik menar att coronavirustet och spel utan publik har synliggjort idrottens baksidor

– Beslutet grundar sig i allt som händer inom innebandyn just nu. Publiken kan vi inte göra så mycket åt, men det känns som att vi lever i ett land där vi bryr oss mer om nattklubbarna än idrottsklubbarna, säger Ganevik till Jönköpings Posten

Han fortsätter: 

– Tidigare år har det varit lätt att bita ihop eftersom man har fått så mycket gratis av publiken, men utan dem blir man påmind av alla negativa småsaker som finns inom innebandyn. Det är allt från dåliga förutsättningar, regelboken till mycket större saker än så. Jag hade kunnat prata i timmar om det här, men man börjar undra om det är värt det, säger han till tidningen.