Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sillyknallen: De kan värva storstjärnan

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Alexander Rudd, 28, har tagit en paus från Storvreta. 

Nu kan SportExpressen berätta att storstjärnan varit och tränat med Djurgården - som hoppas kunna landa den jättevärvningen om de lyckas ta sig upp i SSL.

– Spelare med stora djurgårdshjärtan är alltid välkomna, säger Djurgårdens tränare och sportchef Mikael Öhman.

– Saknar innebandyn, säger Alexander Rudd själv.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025

Han utsågs till världens näst bästa innebandyspelare så sent som i februari 2020.

Men när Storvreta jagar en finalplats gör de det utan Alexander Rudd.

28-åringen har tagit en paus sedan han åtalats misstänkt för narkotikabrott i en stor narkotiva- och vapenhärva från 2019 som nystades upp i början av mars i år.

Alexander Rudd har själv nekat till brott såväl i förhör som i en kort kommentar till Sportbladet.

Men Rudd har inte kunnat hålla sig borta från innebandyn. 

Alexander Rudd i Djurgården nästa säsong?

Enligt uppgifter till SportExpressen har Alexander Rudd varit med på ett antal träningar med Djurgården. Han har även synts med klubbrepresentanter på läktarplats när Djurgården spelat under sluttampen av årets säsong. 

Djurgårdens tränare och sportchef Mikael Öhman bekräftar uppgifterna.

– Han är djurgårdare och har man djurgårdshjärta är man alltid välkommen. Det var vid ett tillfälle på en finalbankett som Rudd stod i ett gäng och snackade när jag gick förbi. ”Det där är min nästa klubbadress, Öhman ska jag ha som tränare”. Nu frågade han om han fick komma ner och hänga med oss. Absolut, sa vi. Så han har varit hos oss. Han är ju en ganska bra sparringpartner.

Djurgården är nu mitt uppe i kvalspel till SSL. Blåränderna har 1-0 i matcher mot Karlstad inför torsdagskvällens bortamatch. Vinnaren går upp i innebandyns finrum. För Djurgården skulle det vara första gången i historien.

– Det vore fantastiskt om vi kan ta klivet upp och han går att lösa. Då hade vi inte direkt tackat nej. Han är gudabenådad spelare som gillar. En av världens bästa centrar är alltid välkommen, säger Mikael Öhman från spelarbussen på väg till Karlstad.

Hur konkreta diskussioner har ni haft med Alexander Rudd om nästa säsong?

– Faktiskt inte alls. Vi tar en sak i taget. Just nu fokuserar vi på vårt och det är att klara kvalserien. Allt är i ”Alex” händer. 

Storvreta: ”Rudd kan ta sig ur avtalet”

Hos Alexander Rudds nuvarande klubb Storvreta låter det ungefär likadant.

Ett år kvar på kontraktet - men det finns en klausul som gör att Alexander Rudd kan lämna till nästa säsong.

– Han har ett avtal som han kan ta sig ur. Det är fullt möjligt, men det är upp till honom, säger sportchefen Henrik Ededahl.

Ni kan inte sätta några käppar i hjulet om det är så att han vill lämna?

– Exakt. Vi har varit väldigt öppna mot Alexander och sagt att om någon annan förening är intresserad får du be dem höra av sig till oss.

Vill ni från Storvretas sida ha honom kvar nästa säsong?

– Det beror på utfallet i åtalet. Blir det ett dåligt utfall ser vi att det är svårt mot våra stadgar och policys. Skulle han bli friad är det något helt annat, säger Henrik Ededahl som just nu bygger nästa års Storvretatrupp efter två olika scenarion - ett utan och ett med Alexander Rudd.

Hos Djurgårdens sida finns inga betänkligheter kring att Alexander Rudd just nu står åtalad.

– Ingen dömd, ingen skyldig. Så ser vi väl det kort och gott. Vi känner en annan ”Alex” som är bra på innebandy. Det här är inget att haka upp sig på. Det är lite väl mycket blåsväder utan att det fins något konkret. Tänk om han är oskyldig? säger Mikael Öhman.

Tänker ni annorlunda om han så småningom skulle dömas?

– Ja, precis. Oavsett vad det gäller måste man som förening ta ansvar då. Djurgården har en policy, men det är inget att spekulera om nu.

Alexander Rudd: ”Saknar innebandyn”

Alexander Rudd dementerar att han har varit nere och kört med Djurgården.

”Jasså det är felaktiga uppgifter. Tanken var att jag skulle träna lite där för att hålla igång och de dom 'sparring' inför kvalet, men har inte gjort någon träning. Jag kommer spela, vart får vi se. Saknar innebandyn, speciellt i dessa tider”, skriver han i ett sms.

Senare säger han att han ”har kollat på en träning men inte varit med och kört”.

2018 åkte AIK ur SSL. I tre säsonger har högsta serien på herrsidan varit utan Stockholmsinslag. Det ska Djurgården ändra på - och de hoppas landa fler stora stjärnor vid sidan av Alexander Rudd vid ett avancemang.

– Det finns stor risk för det. Stockholm behöver ett lag och det låter som att Djurgården är beredda att göra en satsning. Då behöver vi hjälp av profilstarka namn, säger Mikael Öhman.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025.


Ett urval av alla fantastiska mål som SSL herrsäsongen har bjudit på