Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sebastian Palmqvist i tjafs: ”Visar att det inte är okej”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Ny storförlust i kvartsfinalserien.

Då intog Mullsjös storstjärna Sebastian Palmqvist en ny roll – och var inblandade i ett par heta dueller med Falun-spelare.

– Jag har haft mina väktare som David Gillek, Henke Olofsson och Kim Ganevik. Nu står jag upp för mina lagkamrater, säger 29-åringen.


Se alla matcher från SSL och läs allt om innebandyn med Premium Max – för 179 kronor i månaden

0-2 i baken och 6-17 i målskillnad.

Ja, Falun har visat Mullsjö exakt hur starka man är i innebandyslutspelet.

– Alla visste att det skulle vara tufft mot Falun. Jag tycker inte vi tävlar på samma sätt som de gör. De har vunnit så mycket guld och har blivit lite till åren. Därför har vi sagt att vi ska vara hungrigare än de. Varje duell ska betyda något, men vi matchar inte upp. Där är jag besviken. Med klubba och boll kan vi inte mäta oss. Med det som kräver noll talang, som att vinna dueller eller täcka skott, där måste vi steppa upp och jobba hårdare. Vi måste komma upp i en högre nivå i tävlandet, säger Sebastian Palmqvist.

Palmqvist i flera heta situationer

Den 29-årige centerstjärnan spelar alltid en nyckelroll i Mullsjös matcher.

Han ligger bakom det mesta som händer i offensiven.

Han blev visserligen målskytt mot Falun, men han syntes också i flera heta dueller med Falun-spelare och drog på sig två utvisningar.

■ Vid första periodvisslan blev han ordentligt förbannad på Omar Aldeeb sedan denne hamnat i tjafs med Mullsjös Oskar Liberg.

■ Vid andra periodvisslan var Palmqvist irriterad på Patrik Burman i samband med att de lämnade planen.

Själv kommer Sebastian Palmqvist knappt ihåg situationerna.

– Jag sprang dit för att det var gurgel. Man ska backa varandra. Jag står upp för mina lagkamrater så jag går dit för att visa att saker inte är okej. Sedan vill jag vara i hettan också. Jag är inte störst på planen, men det är kul. Det är sådana här situationer det ska vara. Annars kan man bara spela försäsongsmatcher hela livet.

”Domarna är lite snabba att vifta”

Han tycker att domarna borde släppt på mer i matchen.

– Det ska få vara sånt här i ett slutspel. De ska inte plocka utvisningar, ingen tycker det är kul förutom domarna. Låt det vara. Vi går inte in och slår ihjäl varandra. Man dör inte av att det hettar till. Domarna är lite snabba att vifta med armarna. Det är lite dålig känsla.

Sebastian Palmqvist menar att det är lätt att dras med av den energi som man får från hemmapubliken.

– Man måste få gå in helhjärtat. När Nyhemshallen kokar blir man het och går ibland över gränsen. Det får gärna vara så. Det hör verkligen till. Även om jag måste kunna hålla mig kyligare. Jag brukar inte dra på mig utvisningar.

Minns sina gamla ”väktare”

Sebastian Palmqvist pratar om sina tidigare ”väktare”.

De som har tagit hand om tjafset och trashtalket under forna Mullsjö-tider.

– Det finns ingen David Gillek, Henke Olofsson eller Kim Ganevik nu. Många fokuserar på mig i stället. Det är många som snackar med mig. Jag gillar heta situationer, men har lite att växla upp i.

Saknar du dina väktare?

– Klart man gör det på ett sätt. Vissa stunder hade man gärna haft dem. Vi är ett nytt lag och i sitt första slutspel kanske man inte springer runt och snackar skit. Där har vi lite att lära, att stå upp för varandra. Falun gör ju inte sitt första slutspel direkt.

Jag måste ändå fråga: Vem var din favoritväktare?

– Det var fina tider när man spelade mellan Isaac Rosén och Kim Ganevik. Deras munnar gick i ett och man kunde njuta från sidan. Sedan hade man största dörrvakten bakom sig i Henke Olofsson. Det var några poliser runt en då. Och Gillek för all del också. Han var lite ensam i början och fick ta rätt mycket själv då. Men han backade aldrig undan.

Men det var då.

Nu är nu.

Kvartsfinal tre för Mullsjös och Sebastian Palmqvists del är i Guide Arena i Falun på måndag.

Läget är pressat, även om det är först till fyra segrar.

– Ingen trodde att vi skulle ta en match på förhand. Visst det är uppförsbacke, men vi kommer åka upp för att göra allt för att ta en seger. Vi behöver få till en matchplan som passar oss, säger Sebastian Palmqvist.


Annons | InnebandyMagazinet

Störst i Sverige! Nyheter, klipp, spelarporträtt, rankingar.
Unikt erbjudande för dig med Expressen Premium, nu endast 33 kr/mån (50% rabatt).

Så ser du matcherna i SSL

Matcherna i SSL går att se med vårt paket för livesport, Expressen Premium Max.

Expressen Premium Max är paketet för dig som vill se allt från Ligue 1, SSL, Elitettan, Global Champions Tour, en massa vintersport och försäsongsmatcher i hockey och fotboll.

Expressen Premium Max kostar 179 kronor i månaden och går att uppgradera från ditt redan befintliga Premium-konto. Premium Max är en tillsvidareprenumeration utan bindningstid.

Skaffa Premium Max här!

Har du några frågor om Expressen Premium Max? Här finns svar på de vanligaste frågorna