Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Se slutspelsvalen – direkt på Expressen

Falun är regerande svenska mästare och stor guldfavorit i år.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Storvreta är som vanligt en av de främsta utmanarna.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Hur mycket straffdramatik bjuds vi på i årets slutspel?
Foto: BILDBYRÅN

En omgång återstår innan det är dags för slutspel i herrarnas SSL.

Efter sista omgången görs slutspelsvalen – live i Expressens direktsändning.

– Det kommer bli svårare än någonsin att välja motstånd, säger experten Anders Borgström.


Sändningen med slutspelsvalen direktsänds på Expressen.se och på SportExpressen Play!

IBF Falun är redan klara seriesegrare i herrarnas SSL, men där bakom pågår en hård kamp om topplaceringarna.

Fem lag ligger inom två poäng från andra till sjätte plats i tabellen.

Och kring slutspelsstrecket är det högdramatiskt. Dalen ligger inför sista matchen åtta med 41 poäng. Under strecket jagar både Pixbo (40) och Thorengruppen (39).

– Det är ingen som behöver klaga på spänningen direkt. För oss som följer upplösningen utan klubbsympatier vore det inte så dumt om Jönköping gjorde några tidiga mål mot Dalen så att dramatiken skruvas upp ytterligare, säger Expressens Anders Borgström.

Slutspelsvalen på Expressen och Play

När sista omgången är färdigspelad på lördag ska slutspelsvalen göras. Det kommer att ske i en direktsändning på Expressen.se och SportExpressen Play där tränarna från samtliga slutspelslag ska vara med via länk.

Den sändningen börjar klockan 17.30.

Seriesegrande IBF Falun kommer att välja motstånd (får välja mellan lag fem till åtta i tabellen) först. 

Sändningen programleds av Oskar Lund och Anders Borgström finns med direkt från Kalmar där han är på plats som expertkommentator under toppmötet mellan Kalmarsund och Falun.

– Det kommer bli en häftig match med två lag som kommer vilja brösta upp sig inför slutspelet. Men troligtvis blir det minst lika rafflande efteråt när det är dags för valen. Med tanke på att vi har haft den jämnaste SSL-serien någonsin kommer det också bli oerhört svårt för lagen i toppen att välja rätt, säger Anders Borgström.

– Slutspelstider är den bästa tiden på säsongen och då växlar även vi upp vår bevakning. Det ska bli väldigt intressant att få höra hur lagen resonerar kring slutspelsvalen och att det sker live i vår sändning ger en extra krydda, säger Oskar Lund.


Nästa vecka spelas sista omgången i damernas SSL. Även då kommer slutspelsvalen att direktsändas på Expressen.se och på SportExpressen Play.


Samtliga matcher i SSL, inklusive slutspelet, direktsänds på SportExpressen Play.Här blir Falun svenska mästare 2021 – i ett tomt Gavlehovshallen

Håller undan och vinner finalen över Storvreta