Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Saknades i premiären – efter en unik klausul

Ulf Hallstensson.
Foto: BILDBYRÅN
Oskar Moberg.
Foto: Karlstad IBF

En har varit på bröllop i Kanada.

En annan har varit på älgjakt i Tornedalen.

Andra omgången i SSL – men för lagens huvudtränare blir det säsongspremiär.

– Vi ska snygga till statistiken i dag, säger Karlstads Oskar Moberg.

– Det såg ut som spelarna tyckte att det var kul att jag var tillbaka i alla fall, säger Kais Moras Ulf Hallstensson med ett skratt.


Se Karlstad-Kais Mora på SportExpressen Play med start 18.50 i kväll

Bägge lagen inledde SSL-säsongen i innebandy på ett helt okej sätt.

Karlstad slog tillbaka Lund i sudden medan Kais Mora bara låg under med tre bollar mot den stora guldfavoriten Thorengruppen med tio minuter kvar att spela.

– Jag tycker laget gjorde bra ifrån sig. Jag trodde väl att det skulle vara lite mer bakåt, men vi har Jenny (Axelsson) i målet och hon är landslagsmässig. Dessutom har vi en förstafemma som går plus i matchen, säger Ulf Hallstensson.

”Bästa avkopplingen på hela året”

Själv var den rutinerade tränaren uppe i Tornedalen för älgjakt med 16 andra.

– Det gick bra. Älgjakt är ju själva jakten, naturen och så det sociala. Jag får väldigt mycket energi av det, så jag prioriterar det och det sociala. Jag är djurvän i grunden så jakten kommer i andra hand.

Jaktlaget sköt totalt sju älgar, men Ulf Hallstensson gick bom. Han såg inte ens en älg. Han är mycket nöjd med veckan i Tornedalen ändå. 

– Det här är den bästa avkopplingen på hela året. Och så är det kul också! Som lagidrott, där man måste få en grupp att fungera.

Han erkänner att det var smärtsamt att behöva välja bort SSL-premiären.

– Klart att det blev jävligt jobbigt, men det har jag gjort upp med de klubbarna jag har varit i. Kais Mora har ställt upp bra och vi har hittat en bra lösning.

Du har alltså en ”älgjaktsklausul” i ditt kontrakt? Det måste vara unikt i svensk idrott?

– Haha, ja, det har jag. Det är jag noga med att berätta när jag kommer in också att jag behöver den veckan. Ingen har klagat hittills, säger Ulf Hallstensson som kom tillbaka till Mora i måndags och har haft en bra träningsvecka med laget.

Kommer direkt hem från Kanada

Oskar Moberg, Karlstads nye huvudtränare, är också återförenad med laget. Men betydligt mer i sista minuten.

Han landade på Arlanda vid lunchtid på fredagen efter att ha varit på ett bröllop med sin sambo i Toronto, Kanada. Flygresan hem tog närmare ett dygn.

– Synd att jag missade premiären och cupen, men bröllopet hade blivit uppskjutet ett år på grund av pandemin. Jag förvarnade klubben redan när första diskussionen (om att bli tränare) dök upp i somras. Men kul att jag hinner hem till i dag, säger han från bilen på väg hem till Karlstad.

Jetlaggad?

– Ja, lite. Man kan bli trött i kväll. Men lite mat och dryck så kommer det gå bra.

Förutom att det blir huvudtränarnas första match för säsongen blir det ett spännande möte då två av Karlstads nygamla stjärnor spelade i Kais Mora i fjol: Adina Augustsson och Alexandra Terner.

– Det är grymma människor och inga hard feelings så, men vi tävlar ju. Vi kommer gå in för att göra allt vi kan för att vinna eller ta med poäng hem. Det är ambitionen vi har varje gång oavsett match, säger Ulf Hallstensson.

Karlstads mardrömsstatistik

Karlstad går för en gångs skull in som favoriter mot Kais Mora.

– Kanske blir det så i kväll. Förstår jag det rätt har vi 3-28 i inbördes möte, men vi ska snygga till den statistiken nu. Visa att det är vår hemmaplan med mycket tempo och rörelse, säger Oskar Moberg. 

SportExpressen Play sänder alla matcher från världens bästa innebandyliga SSL - just nu får du första månaden för bara 99 kronor.


Säsongens första Frislag bjuder på alla premiärhelgens hetaste snackisar