Passningen till rivalen: ”Tror det kan bli panik”

Martin Karlsson.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Kalmarsund ska spela sitt första SM-slutspel.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Kalmarsund hjälpte Linköping till slutspel genom att besegra Pixbo – sedan valde de samma Linköping till motståndare i kvartsfinalserien.

Och direkt efter sista omgången drog det psykologiska spelet i gång.

– Det är bara att tacka för förtroendet och slå ut dem sen, det kan bli lite surr på vägen, säger Linköpings stjärna Martin Karlsson.


Följ hela slutspelet på SportExpressen Play!

Redan inför sista omgången av SSL skickade Martin Karlsson i Linköping en passning till Kalmarsund och forwarden Marcus Johansson.

Han vågade inte lita på att de skulle besegra Pixbo och därmed säkra en slutspelsplats åt Linköping.

– Jag känner ”Mackan” Johansson i Kalmarsund och det är ingen kille att lita på, sa han i SportExpressen Plays sändning inför matchen.

Men det kunde Karlsson göra. 

För samtidigt som hans Linköping förlorade mot Helsingborg (3-7) så vann Kalmarsund med 10-9 mot Pixbo.

Vem som avgjorde? Marcus Johansson.

– Jag körde lite omvänd psykologi, han visade att man kunde lita på honom ändå. Han är en fin gubbe och jag kanske får skicka ner någon prinsesstårta eller något. Skönt att de löste det åt oss och jag har skickat en Snapchat och tackat. Sedan är det bara att tacka för förtroendet och slå ut dem. Det kan bli lite surr på vägen, säger Martin Karlsson.

Han berättar om de dramatiska minuterna efter Linköpings förlust innan de fick veta resultatet från matchen mellan Pixbo och Kalmarsund.

– En del tittade på matchen i omklädningsrummet men jag klarade inte av det. Jag satt längst bort i korridoren och tittade in i väggen i tio minuter innan sportchefen sa att det är klart. Man är glad samtidigt som jag är jäkligt besviken över vår prestation i dag, men det är nu det roliga börjar, säger 31-åringen. 

”Målat upp sig själva”

Linköping har förlorat båda säsongens möten med Kalmarsund som nu väntar i kvartsfinalen.

– Att de valde oss förstår jag, men jag trodde kanske de skulle välja Helsingborg när de blev lediga. Men någonstans har de gjort två bra matcher mot oss så jag förstår det, säger Karlsson.

Vad talar för er?

– De har lite mer press på sig. De har gått ut själva och målat upp sig som jättefavoriter till något guld och att de har mest pengar och den biten. Pressen ligger på Kalmarsund och det tror jag kan passa oss bra. Om vi hamnar i något måls ledning och kan spela lite grisbandy då är vi jobbiga. Vårt problem har varit att vi bjudit på för många misstag och lätta mål i matcherna mot dem.

Första kvartsfinalmötet spelas på torsdag eller fredag och Kalmarsund inleder hemma.

– Det är en helt annan sak att spela slutspel och jag hoppas vi är redo för det. Kan vi knipa någon match där borta tidigt tror jag det kan bli lite panik faktiskt, säger Martin Karlsson.


Så spelas kvartsfinalerna

Storvreta-Växjö

Kalmarsund-Linköping

Falun-Helsingborg

Mullsjö-Dalen


Kvartsfinalserierna avgörs i bäst av sju matcher.

LÄS MER: Martin Karlsson ber om ursäkt: ”Var inte snyggt”


Oskar Lunds och Anders Borgströms snabbanalys av serieavslutningen