Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oro för Frölunda-repris: ”Stort intresse för detta”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Täby FC, SM-guldvinnare 2019 och en av innebandy-Sveriges största föreningar, byter klubbmärke till nästa säsong.

Med Frölundas debacle i färskt minne har de gjort allt för att undvika en repris.

– Medlemmarna har varit med på tåget från dag ett, säger klubbchefen Alexander Brinkmann.

SportExpressen kan nu visa upp de fyra inriktningarna som har presenterats för medlemmarna.


Innebandyns SSL sänds även de kommande tre säsongerna på SportExpressen Play 

Bakgrunden till bytet är att den nuvarande blåvita logotypen är ett arv från tiden då Caperioråsunda blev Caperiotäby.

– Företaget Caperio kom in och drev den elitsatsningen på herrsidan och gjorde mycket för dem då. Men nu har det elitlaget lämnat för längesedan, och samarbetet med föreningen och det företaget är historia. Så det har blivit en kvarleva sedan den tiden. För mig bor det mycket i den (loggan) som inte är Täby FC i dag. Det handlar inte om det estetiska, utan vad den bär. Nu vill vi ha en logga som vi fullt ut äger och där vi kan skapa nutiden och framtiden. Det känns viktigt för vår föreningskänsla att bygga något tillsammans, säger Alexander Brinkmann.

– Dessutom ska vi ha in en ny klädsponsor så det är bra tajming för ett byte.

Vill inte få samma kritik som Frölunda

Föreningen har haft fyra inriktningar – inga klara förslag – ute på remissrunda. Medlemmarna har där fått säga sitt. 

Alexander Brinkmann medger att Täby har haft Frölundas debacle färskt i minnet när de drog i gång sin egen process. Han har bland annat haft samtal med Kristina Landgren Carestam, som har en lång bakgrund inom innebandyn och som numera sitter i Frölundas styrelse.

– Man har ju varit lite orolig för hur reaktionerna ska bli, så vi har bollat lite i korthet där. Vi har noterat och tagit det som hände i Frölunda i beaktning, säger Brinkmann.

Han lyfter fram medlemmarnas inflytande i Täbys process.

– Vi har varit måna om att låta dem tycka till och vara beslutande i processen i stället för att en eller några stycken får göra som de vill. Det har varit stort intresse kring det här i föreningen.

Klubbchefen: ”Ett stort projekt att byta”

Alexander Brinkmann vill inte avslöja vilket klubbmärke som är favoriten bland medlemmar, men vinnaren kommer att presenteras så snart som möjligt.

Här är de fyra alternativa inriktningar som funnits för medlemmarna att ta ställning till.

– Det är ett stort projekt att byta. Loggan sitter överallt i hallen. Kiosker, trycksaker och våra kaffekoppar på kansliet. Sedan handlar det om tusentals match- och träningskläder. Våra tryckleverantörer kommer få lite huvudvärk. Vi får göra en prioriteringslista på vad som görs direkt och vad som blir en process. Vi får se till att göra det bra. 

– Det blir en utmaning för alla andra föreningar att lära sig också. Vi kommer skicka ut vår nya logga, men jag är säker på att vi kommer komma till någon hall under säsongen med ett trött kansli som gjort något med den gamla loggan. Så man får kämpa där också.

Hur tänker ni kring färgerna framöver?

– Från början var föreningen mycket vitt och blått, men av olika skäl har det blivit mer vitt och svart. Med tanke på hur breda vi är som förening och hur mycket vi vill stå för engagemang och energi bör vi bli mer färgrika. Därför kommer vi definitivt ta tillbaka det blåa på ett annat sätt. Men vi kommer fortsatt ha vita matchställ på hemmaplan, säger Alexander Brinkmann.

Täby FC vann SM-guld på damsidan 2019. De har länge varit ett stabilt slutspelslag även om de hamnade på andra sidan strecket i våras. Herrlaget åkte ur allsvenskan den gångna säsongen.

Innebandyns SSL sänds även de kommande tre säsongerna på SportExpressen Play.


"SM-guld, SM-guld, SM-guld"