Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Innebandyn håller på att bli individuell idrott”

Kim GanevikFoto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Han tackade oväntat nej till landslaget för en tid sedan och riktar kritik mot svensk innebandy.

I en poddintervju berättar Mullsjös Kim Ganevik om skälen till landslagsnobben och vad han egentligen är orolig för angående innebandyns framtid.

– Det känns som det håller på att bli en individuell idrott, säger 27-åringen.

För en tid sedan meddelade Kim Ganevik på sociala medier att han tackar nej till landslagsspel.

I Expressens nya SSL-podd, Frislag, berättar Ganevik om anledningarna bakom beslutet.

Han nämner bland annat hur de tomma läktarna under årets säsong påverkar honom negativt.

– Under en period där innebandyns viktigaste, det vill säga publiken, inte är på plats känner man att det kanske inte är så roligt längre, säger Ganevik i podden.

Processen att komma fram till beslutet att tacka nej till landslagsspel var inte särskilt lång.

– Jag är ganska impulsiv, det jag känner för dagen kör jag oftast på. Det är väl på gott och ont, men där och då tyckte jag det kändes rätt, säger forwarden.

Han berättar att han känner en osäkerhet kring sin framtid som innebandyspelare och inte vet om han kommer spela vidare nästa säsong.

– Jag har väldigt stor respekt för förbundskaptenen Mikael Hill och känner att de får landslagssamlingar han faktiskt har att bygga ett lag inte är så många. Då känns det mer rättvist att låta han ta ut spelare som faktiskt är aktuella om ett år. När jag känner den osäkerheten kring framtiden kände jag att det är bättre att han får ta ut någon han vet kommer spela, säger Ganevik.

”Tillåtas lite mer”

Han går också in på att han inte tycker att innebandyn tar rätt steg framåt och riktar en del kritik mot det individuella fokuset som finns i sporten.

– Överlag tycker jag att det i innebandyn just nu är mycket fokus på individuella spelare, det är så mycket snack om spelarnas poäng. Förut var folk trötta på klyschan om spelare som sa att man måste sätta defensiven och allt det. Nu känns det som det håller på att bli en individuell sport nästan, säger Ganevik.

Det kommer bli mer lir och mindre kamp, det tycker jag man ser ganska tydliga tecken på. Jag avskyr det.

Forwarden tycker också att kampmomenten är på väg att försvinna.

– Någonstans tycker jag att det måste tillåtas lite mer av det som faktiskt är idrott, det vill säga tävling, kamp, känslor. Det känns som man försöker jobba bort det lite. Det är kul med statistik och så, men när mål och assist är typ enda statistiken som alla har tillgång till blir det så mycket fokus på det, säger Mullsjöspelaren.

 

Lyssna på hela avsnittet med Kim Ganevik i Expressens podcast Frislag. I spelaren ovan eller i valfri poddapp.

I poddintervjun berättar Kim Ganevik även om rivaliteten och vänskapen med Jesper Sankell och om det spelmissbruk som han tagit sig ur.

 

Senaste avsnitt av Frislag