Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Njuter av rivalens kris: ”Gillar inte varandra”

Viktor Klintsten.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Per Wiklund

Storvreta ligger tvåa i serien och har släppt in minst mål av alla – ändå har säsongsöppningen varit en utmaning för rutinerade målvakten Viktor Klintsten.

Han får nämligen för få (!) skott mot sig.

– Man står bara och tittar vad vi gör där framme, säger 31-åringen som samtidigt ger sin syn på rivalen Faluns mardrömsstart.

Kalmarsund leder serien med nio raka segrar (en efter förlängning). Storvreta har en match mindre spelad och står på sju vinster och en förlängningsförlust så långt.

På lördagen väntar ett toppmöte mot Mullsjö borta för Uppsalalaget.

– En av de svåraste bortamatcherna i serien. De brukar vara väldigt påslagna och bra på hemmaplan, säger Viktor Klintsten.

Storvretas målvakt tvekade på om innebandykarriären skulle fortsätta efter förra säsongen. Till slut förlängde han kontraktet, bland annat på grund av nye huvudtränaren Oscar Lundins intåg.

En tränare som infört ett nytt och högt presspel i Storvreta som i allra högsta grad påverkar Klintsten.

– Ja, det har påverkat mig mycket. Jag tror vi snittat typ tolv skott mot oss per match. Jag får väldigt lite skott mot mig jämfört med vad jag är van vid. Det blir speciellt, man står för sig själv och försöker hålla fokus. Men det är helt rätt, vi ska spela så högt och sätta press, säger Klintsten.

”Åker ut i kvartsfinal”

Det höga försvarsspelet gör stundtals att motståndarna får en del klara målchanser när de väl lyckas spela sig igenom.

– En målvakt ska vara där när utespelarna går bort sig och jag gillar de lägena. Det är svårt när man stått i tolv minuter och inte fått något att göra och så kommer de två mot en, det är speciellt. Men det är i slutspelet vi och jag ska vara bäst. Det har varit lite klurigare i år, men vi har släppt in minst mål i serien så jag har gjort det bra, säger Viktor Klintsten.

Lika bra har det inte gått för Storvretas stora rival Falun som inlett säsongen svagt och förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

– Man njuter lite. Vi och Falun gillar inte varandra, så är det. Samtidigt, Falun är Falun, och de kommer vara bra i slutspelet. De som räknar bort dem är dumma, säger Klintsten.

Han fortsätter:

– Vissa lag förstår inte det där tycker jag. Kolla på Pixbo, de har kommit etta, tvåa och trea i serien men sedan åker de ut i kvartsfinal hela tiden. Vad vinner man på det, ingenting. Man ska vara ett slutspelslag.


Alla matcher i SSL sänds på SportExpressen Play den här säsongen.


SSL-podden "Frislag"

Lyssna på Expressens nystartade podd om innebandyn i SSL.


Avsnitt 1, Kim Ganevik: ”Därför nobbar jag landslaget” 

Avsnitt 2, Moa Tschöp:  ”En krock – hade aldrig vunnit om vi inte pratat”

”Han kommer in direkt från gatan”