Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiska problemen: ”Min hälsa är i fara”

Foto: Adam Troy
Foto: Adam Troy

Han är en av Team Thorengruppen viktigaste pjäser.

Men Mathias Hagert har missat nästan hälften av säsongens matcher.

Nu berättar han varför.

– Så fort jag får puls kan jag knappt andas, säger 34-åringen.

Problemen har gäckat Mathias Hagert under hösten.

Han vet inte vad de beror på och har aldrig upplevt något liknande tidigare. 

– Jag har gjort fyra coronatest och även gjort ett test för antikroppar och alla har varit negativa. Så det är något annat som inte vill försvinna, säger backen som spelat i Team Thorengruppen sedan 2016.

Problemen med andning började i september, redan innan SSL-premiären i innebandy mot Storvreta.

– Men då var det så pass lite och det gick att ha kontroll på det. Jag tänkte väl att det hade att göra med en förkylning som inte släppt ordentligt. Men nu går det inte att ha kontroll på det längre och då blir min hälsa i fara. 

Hagert: ”Just nu är jag på paus”

Mathias Hagert har bara kunnat spela fem av säsongens nio matcher och var inte med i söndagens Umeåderby mot Team Thorengruppen. Tränat har han inte gjort på en och en halv vecka.

– Jag har blivit sängliggandes efter jag spelat en match och måste vila i några dagar för att huvudvärk och andning ska komma tillbaka ordentligt. Så just nu har jag ingen aning om när eller om jag kan komma till spel. Just nu är jag på paus. Jag tog det beslutet efter att jag knappt kunnat andas efter de två senaste matcherna. Det har bara blivit värre och värre, säger 34-åringen.

Senare i veckan ska han därför kolla upp hjärtat och lungorna för att se vad som är fel. 

Skulle karriären i värsta fall kunna vara över?

– Jag försöker att inte tänka i sådana banor. För just nu vill jag bara få reda på vad det är som är fel och se om man kan göra något åt det. Hälsan är prio ett, säger Mathias Hagert.

Thorengruppen är jumbo utan seger

Mathias Hagert debuterade i SSL redan 2007 och har representerat både Balrog och Caperiotäby i högsta serien. Backen hade sin poängbästa säsong med Team Thorengruppen 2018/19 då det blev 30 poäng på 22 matcher.

I somras skrev han på för schweiziska Zug för ett proffsäventyr, men valde sedan att bli kvar i Umeå med tanke på coronautbrottet.

Team Thorengruppen har haft en jobbig start på SSL-säsongen. Laget är jumbo och står fortsatt utan seger efter nio omgångar. De möter Falun på hemmaplan på lördag.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL på både herr- och damsidan.


Anton Ahlbäck sänker Tobias Bergfors - anmäld till Juridiska Nämnden