Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Möts igen, vore gött att ha avgjort innan”

Karlstad klättrar förbi Lund i tabellen efter segern.
Foto: SportExpressen Play
Tilda Flodell jublar efter sitt andra mål i matchen.
Foto: SportExpressen Play

Säsongens viktigaste match.

Då blåste Karlstad bottenkonkurrenten Lund av banan och vann med klara 9-4.

– Vi möter dem i sista omgången igen. Det vore gött att ha avgjort detta innan, säger matchhjälten Tilda Flodell.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL den här säsongen

Det var Karlstads första trepoängare i SSL-innebandyn sedan den 5 december.

Men den var brutalt viktig.

9-4-segern mot Lund betyder att värmländskorna nu klättrade förbi Lund och skickade bottenrivalen under nedflyttningsstrecket.

– Det kändes som vi hade bestämt oss. Det var en bra känsla i laget och en väldigt viktig och väldigt skön seger. Det var ju säsongens viktigaste match, säger Tilda Flodell.

Vaara inte nöjd med Karlstads spel

I segerintervjun i SportExpressen Play direkt efter matchen var inte Karlstads tränare Jan-Erik Vaara särskilt nöjd med insatsen.

– Vi är inte distinkta och disciplinerade. Vi behöver vara mer säkra i det vi sysslar med där ute. Lite mer effektivitet skulle jag också önska.

Tilda Flodell väljer att hylla både hur distinkta och effektiva Karlstad var i matchen, men håller ändå med sin tränare.

– Vi är mer distinkta än Lund och är nöjda med matchen, men vi kan bättre. Vi har inte fått till spelet som vi vill och släppte in lite för lätta mål. 

Vad sa Vaara i omklädningsrummet efter matchen? 

– Vi hade inget snack efteråt. Vi brukar ha det dagen efter. Men det märktes på laget att det inte bara var han som kände så. Vi blev glada för segern, men det var inte så att vi jublade. Vi gjorde det vi skulle.

Flodell matchhjälte mot Lund

Värt att notera är att Karlstad dessutom saknade sina två bästa poängplockare i Frida Swahn (skadad) och Linnea Juhlin (sjuk) samt viktiga backen Sara Dahlström.

Då fick andra spelare kliva fram - som just Tilda Flodell. 26-åringen noterades för 2+1 i hennes tredje match efter SSL-comebacken.

– Det känns bättre och bättre. Både för min egen och lagets del. Vi är på väg mot något riktigt bra, säger Flodell vars Karlstad aldrig trillat ur högsta serien.

Vad talar för att Karlstad håller sig kvar i SSL även i år?

– Jag tycker att vi har gjort det bra i våra senaste matcher. I alla matcher vi har kvar har vi chans att ta poäng. Nu har vi klivit över strecket och har det i egna händer. Vi möter Lund i sista matchen och vore gött att avgöra innan.

SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL den här säsongen.


Senaste avsnittet av Frislag med Oskar Lund och Anders Borgström