Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målkungens nya kontrakt – klar för två säsonger till

Alexander Galante Carlström.
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Häromdagen kunde SportExpressen berätta att Alexander Galante Carlström var detaljer från att förlänga med IBF Falun.

Nu är kontraktet påskrivet och målkungen stannar i klubben ytterligare två säsonger.

– IBF Falun betyder verkligen allt för mig och jag hoppas och tror att vi att vi har några titlar kvar att plocka hem, säger forwarden till föreningens hemsida.


Se alla matcher från SSL-säsongen på SportExpressen Play

Dagen efter SportExpressens intervju med Alexander Galante Carlström, där han berättade att han var nära att skriva på ett nytt tvåårskontrakt med klubben, blev förlängningen officiell.

31-åringen har skrivit på för två nya säsonger med klubben.

– Med tanke på att jag har familj och att vi tris väldigt bra i Falun så har min tanke hela tiden varit att förlänga mitt avtal med föreningen men det är alltid två sidor som skall komma överens om ett avtal, säger han till föreningens hemsida.

Får ny tränare

Under säsongerna som väntar kommer Galante Carlström och resten av Falun ledas av en ny tränare i form av Nicklas Hedstål som tar över när Thomas Brottman lämnar för förbundskaptensjobbet efter den här säsongen.

– Det kommer bli två intressanta säsonger som väntar oss faktiskt. Jag har haft Brottman som tränare i 8-9 år nu och nästa säsong så får vi en ny röst i Nicklas Hedstål vilket kommer bli väldigt intressant. Jag har egentligen ingen bra koll på Nicklas men jag är nyfiken på vilket upplägg det kommer bli när han tar över och hur vi tillsammans kan stärka IBF Falun, säger Galante Carlström.

I forwardens nya avtal med föreningen ingår bland annat jobb på marknadssidan.

– Det här är ett stor steg framåt tycker jag, för föreningen i stort men även för mig som person. Jag gillar ju att snacka och ha en social dialog med folk som gillar innebandyn så det här är ett bra sätt för mig att komma ut i arbetslivet och skapa nya kontakter i kombination med nyttan för föreningen, säger han.


LÄS MER: Thomas Brottman: Så ska Sverige bli bäst i världen