Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer bli det största som hänt denna sport”

Hampus Ahrén.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Kevin och Lucas Rigogiannis.
Foto: Johanna Dahlén/SportExpressen
Karljohan Ahlroth (#87).
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Nu är det dags för Nykvarn att presentera säsongens största silly season-bomb i innebandy-Sverige.

Den allsvenska klubben bjuder in till presskonferens på torsdag.

Enligt uppgifterna till SportExpressen har klubben gjort klart med en handfull starka SSL-spelare.

En av dem är landslagsstjärnan Hampus Ahrén, 20.


SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025 

”Nykvarns Steelers står inför sin största satsning någonsin. Visionen för satsningen är att vinna SM-guld 2025. För att göra det behöver ett antal åtgärder genomföras. Dessa vill vi presentera för media och allmänheten under en digital presskonferens som sänds från nya Furuborghallen i Nykvarn”, skriver Nykvarn i ett pressmeddelande under måndagen.

Nykvarn slutade nia i allsvenskan den gångna säsongen. Totalt var föreningen väster om Södertälje den 30:e bästa i Sverige 2020/21.

Men nästa säsong kommer det ske en enorm förvandling.

Hampus Ahrén klar för Nykvarn

SportExpressen avslöjade för tre veckor sedan att Hampus Ahrén är Nykvarns absolut största värvning. En otrolig silly season-bomb. En av de största någonsin inom innebandysporten.

20-åringen har tagit SSL med storm under sina två första säsonger. Denna säsong blev det 59 poäng på 37 matcher och han utsågs till Storvretas bästa spelare i SM-finalen för bara åtta dagar sedan. Ahrén är med i den 30-mannatrupp som ska på landslagsläger i Västerås nästa helg och han har jagats av åtminstone en handfull SSL-klubbar inför nästa säsong.

Anledningen till den oväntade flytten är bland annat att han är fostrad i klubben och bor i Södertälje, där han till vardags arbetar för familjens mycket framgångsrika åkerifirma.

Växjö har även gått ut med att Simon Westgärds lämnar klubben för spel i Nykvarn.

Den senaste tiden har det jobbats på fyra andra namn - som alla har fostrats i Nykvarn:

■ Landslagsbacken och lagkaptenen Markus Jonsson.

■ Karljohan Ahlroth vars bror Valdemar återvände till klubben under årets säsong.

■ Lucas och Kevin Rigogiannis - som lämnade klubben inför denna säsong.

Markus Jonsson följer med till Nykvarn?

Nykvarn har varit väldigt framgångsrika i sin jakt.

Enligt uppgifter till SportExpressen är båda bröderna Rigogiannis klara för spel i Nykvarn nästa säsong. Även Karljohan Ahlroth väntas ansluta till satsningen.

Smålandsposten skrev i förra veckan att trion har en klausul i sina Växjö-kontrakt där de kan flytta hem till Nykvarn.

Markus Jonsson sitter på ett avtal med Växjö, men det ska inte vara spikat att det blir spel med kvartsfinallaget nästa säsong. Lagkaptenen har en längre tid ryktats till Nykvarn och uppges även ha haft något möte med klubben. Något definitivt beslut ska inte vara fattat än.

Nykvarn har redan presenterat tre nyförvärv på sitt Instagram-konto. Men i sann ”Masked Singer”-anda är spelarna gömda bakom en mask fram till presskonferensen på torsdag.

– Det kommer bli det största som hänt den här sporten, säger en källa till LT om Nykvarns värvningståg.

”Vi vet att vi har mer att ge”

Tränaren och sportchefen Sebastian Wahlgren ser det som ”ett misslyckande” om klubben inte spelar i SSL säsongen 2022/23.

– Ja, får vi in Simon, ”Gurra” (Gustaf Sandberg i Onyx red anm), Kevin, Lucas och redan har ”Valle” (Valdemar Ahlroth) då blir vi ett topplag i år. Vi spöade alla topplag i fjol, men förlorade mot bottenlagen. Vi vet att vi har mer att ge. Så går vi inte upp i år får vi nog tänka om. Kanske ska vi bara vara ett allsvenskt lag då som slussar ut talanger, sa han för tre veckor sedan.

SportExpressen Play sänder alla matcher från innebandyns SSL fram till 2025.


En av spelarna som är klar för Nykvarn.