Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubbarna som slåss om världsstjärnans signatur

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Moa Tschöp kom inte till spel för Täby i SM-slutspelet i innebandy.

Anledningen: En okänd incident som skakade om rejält internt.

Nu slåss mängder av klubbar om backstjärnans signatur.

– Min dörr är öppen och jag lyssnar, säger 29-åringen som redan varit ute i landet och hälsat på åtminstone två föreningar.


SportExpressen Play sänder SSL fram till 2025 

Det var bara dagarna före Täbys kvartsfinalserie mot Endre i innebandyns SSL som Täby kom med beskedet: Moa Tschöp, en av världens bästa spelare, kommer inte spela några matcher i slutspelet.

Enligt Täby var det Moa Tschöps eget val.

– Jag mår för dåligt för att prata om det just nu, sa landslagsstjärnan själv om situationen.

Nu är Moa Tschöps framtid oskriven.

Kontraktet med Täby går ut.

– Vill hon spela i Täby är vi absolut öppna för det. Vi skulle inte säga nej till en av världens bästa spelare, säger Täbys sportchef Robin Andersson.

Moa Tschöp är öppen för förslag

Konkurrensen för Täbys del är brutal.

Mängder av klubbar försöker knyta till sig Moa Tschöp - som har blivit en av silly seasons absolut hetaste spelare.

29-åringen själv säger att hon inte stänger några som helst dörrar.

Inte för Täby, inte för en flytt från Stockholm, inte för en flytt ner i allsvenskan.

– Det har ringt klubbar, det har det gjort. Jag sätter mig och analyserar situationen nu. Jag är öppen för någonting positivt för mig. Det finns på lite olika platser, det finns möjligheter. Men jag har vidgat vyerna och stänger inga dörrar alls, säger Tschöp som alltså ändrat inställning då hon tidigare sagt att det ska mycket till för att hon ska lämna Stockholm. 

Hälsat på hos Warberg och Sirius

Enligt uppgifter till SportExpressen har två storsatsande allsvenska klubbar visat sitt intresse. Det handlar om Storvreta och Kalmarsund.

Moa Tschöp ska även ha varit på besök hos åtminstone två SSL-föreningar, Sirius och Warberg. 

Storstjärnan erkänner att hon varit i staden Varberg, men är i övrigt svävande i sina svar.

– Jag har varit där. Vad anledningen är är en helt annan sak.

Du hälsade inte på klubben?

– Kanske, kanske inte. Jag har hälsat på vänner.

Det finns uppgifter om att du besökt Sirius också?

– Kanske, kanske inte.

”Vi är alltid ute efter bra spelare”

Warbergs klubbchef Emil Risberg bekräftar Moa Tschöps besök.

– Det är en av spelarna vi har en dialog med. Hon är en intressant spelare utefter de skills och den erfarenhet hon har. Hon skulle tillföra en del spets. 

Vad gjorde ni under hennes besök?

– Vi presenterar vad vi vill med laget, hur klubben funkar, vad vi vill långsiktigt och ser vad hon vill göra och som inte bara rör det på planen.

Vad tror du om era chanser att lyckas värva henne?

– Det vågar jag inte uttala mig om. Vi har haft en dialog utifrån vad vi tror skulle passa henne, så ska hon få landa lite i det först, säger Emil Risberg.

Sirius sportchef Sara Orebrand säger följande om Moa Tschöp:

– Vi är alltid ute efter bra spelare. Hon är jätteduktig och självklart en spelare som vi är intresserade av. En spelare som vi verkligen behöver och som jag tror skulle passa in jättebra hos oss. Vi får försöka göra vårt bästa och hoppas på en matchning. 

Nacka: ”En av världens bästa spelare”

Ytterligare en förening som är med i matchen är Nacka - som är det enda alternativet om Moa Tschöp vill bli kvar i Stockholm men testa något nytt. Sportchefen Jonas Löfvén medger att han har pratat med rivalstjärnan - som inte varit den mest populära spelaren i Nacka-lägret.

– Hon är en av världens bästa spelare och bor i Stockholm. Jag gör inte mitt jobb om jag inte hör mig för. Det är ett intressant namn och det finns en viss dialog. Därmed inte sagt att det är klart. Det är många som rycker i henne. Jag hoppas vi kan vara tillräckligt intressanta, säger Löfvén.

Det kan finnas ännu fler föreningar med i jakten på Moa Tschöp.

29-åringen förklarar att hon har en bra bit kvar innan hon kommer kunna fatta ett beslut.

– Jag har ganska mycket att fundera på. Det är ju mitt liv det handlar om. Jag tar inga förhastade beslut kring någonting, men av egen erfarenhet vet jag att man vill få det klart så snart som möjligt utan att stressa.

Du mådde inget vidare för en månad sedan. Hur mår du i dag?

– Mycket bättre. Det har lagt sig lite. Jag har fokuserat på annat än innebandy. Jag har jobbat och umgåtts med människor som ger mig energi.

Moa Tschöp gjorde 53 poäng på 25 matcher för Täby denna säsong. Landslagsbacken har spelat i Täby sedan 2016 och utsågs till årets spelare 2018 efter att ha noterats för sanslösa 95 poäng. Hon har dessutom mängder med SM- och VM-guld på sin meritlista.

SportExpressen Play sänder SSL fram till 2025.


Njut av godbitarna från damernas SSL-säsong