Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Klart det inte känns helt hundra för oss”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Under fredagen tog svenska innebandyförbundet beslutet att avsluta säsongen för allsvenskan dam och herrarnas division ett. 

Ett väntat beslut, menar Storvretas Anna Wijk. 

– Klart att det inte känns helt hundra för oss. Vi hade som mål att gå upp och Storvreta gör en satsning i år, säger Wijk till SportExpressen. 

Coronapandemin har återigen ställt till det för innebandysäsongen. Under hösten 2020 pausades allsvenskan dam och herrarnas division ett efter att smittspridningen ökat. Även distriktsförbunden avbröt av samma skäl pågående seriespel. 

Men därefter återupptogs seriespelet – fram till nu. 

För under fredagen kom svenska innebandyförbundet med beskedet att avsluta säsongen för allsvenskan dam och herrarnas division ett. Det kommer inte heller vara upp- och nedflyttning inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. Man meddelade också att ingen uppflyttning från högsta distriktsserier kommer att genomförs.

”Inget lätt beslut att ta”

SportExpressen har varit i kontakt med storstjärnan Anna Wijk. Storvretas nyckelspelare säger att beslutet var väntat med tanke på de senaste restriktionerna. 

– Jag förstår att det varit svårt att bestämma hur de ska göra med upp- och nedflyttning, men det är klart att det inte känns helt hundra för oss. Vi hade som mål att gå upp och Storvreta gör en satsning i år, säger Wijk och fortsätter: 

– Klart det känns tråkigt, men det är inget lätt beslut att ta.

I höstas stängdes allsvenskan dam ner – samtidigt som herrarna fortsatte spela. Ett beslut som Anna Wijk var kritisk till. 

– Det jag kan tycka är att de uttalade sig lite klumpigt från början och rubrikerna som kom att det handlade om ersättning, det blev inte så bra då. Sedan har de ju gjort om och gjort rätt lite och förklarat tydligare vad som gällde. På ett sätt kan jag köpa det samtidigt som jag fortfarande tycker det är konstigt att allsvenskan herr kör på men inte dam.

SSL får fortsatt spela

– Nu var det väntat eftersom de tog det beslutet i oktober, det hade bara blivit ännu mer pajasstämpel om man skulle dra i gång vår serie nu. Det hade blivit motsägelsefullt.

Borde man ställa in SSL också?

– Borde och borde, men jag har svårt att se hur man ska få ett slutspel att funka. Säg att ett lag åker på corona i kvartsfinalen och inte kan spela klart, då är man ute. Tänk om Thorengruppen åker ut i kvarten på grund av corona och de är största favoriten till guldet, det blir konstigt. Samtidigt känns det fel att dela ut medaljer utifrån serien. Det är många svåra beslut som ska tas.

Svenska Superligan och allsvenskan herr kommer att fortsätta spela enligt utsatt schema.