Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klar för Thorengruppen – kvar i Warberg till årsskiftet

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Nu är den unika uppgörelsen officiell.

Warbergs lagkapten Sandra Hawerman, 24, förlänger sitt kontrakt – men bara till årsskiftet.

Därefter flyttar stjärnforwarden till mästarlaget Thorengruppen från Umeå.

Expressen kunde i förra veckan avslöja övergången.

En anmärkningsvärd sådan.

Inte för det faktum att Sandra Hawerman vill ta nästa steg i sin innebandykarriär och spela ett SM-slutspel. För det önskemålet har hon uttryckt flera gånger själv.

Utan för det faktum att hon skrivit på för två klubbar samtidigt.

Med Warberg fram till årsskiftet.

För att därefter – mitt under säsongen – flytta upp till Umeå för spel med stjärnlaget Thorengruppen.

”Svårt för en spelare att säga nej”

Anledningen till det är att Sandra Hawerman måste slutföra sina studier vid Chalmers i Göteborg innan hon har möjlighet att flytta.

– Vi är glada att Sandra kan vara med oss första halvan av säsongen då vi får behålla en spelare som varit viktig för klubben över tid. Sandra har själv uttryckt ett starkt önskemål om att få spela slutspel och ha chans på att vinna SM-guld, och när hon nu får en sådan möjlighet är det såklart svårt för en spelare att säga nej till det. Ser vi till helheten och Sandras önskemål i synnerhet så tycker jag att detta blev en bra lösning till slut, säger Warbergs general manager och tränare Andreas Burman till klubbens hemsida.

Sandra Hawerman har gjort 154 poäng på fem säsonger med Warberg.

Där hon de senaste åren även har varit lagkapten.

Det blir ett väldigt kännbart tapp för Warberg – som i flera års tid försökt kravla sig över slutspelsstrecket för första gången.

– Jag ser fram emot säsongen och att få fortsätta jobba tillsammans med den trupp som på många plan var helt ny förra säsongen. Det blir spännande att ta vid där vi slutade i mars. Sen vid årsskiftet blir det dags för nästa kapitel i min egen innebandyresa och det är jag väldigt glad och tacksam över att Warberg låter mig få göra, säger Sandra Hawerman.