Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Känns oviktigt – för vems skull spelar vi?

Foto: PER WIKLUND

Jönköping-Malmö skjuts upp.

Samtidigt meddelar nu Västerås Rönnby att de har tre konstaterade coronafall i spelartruppen – och lördagens match mot Kais Mora är framflyttad.

– Det känns för riskabelt att spela, säger Västerås Rönnby-tränaren Andreas Harnesk.


SportExpressen Play sänder alla matcher från SSL fram till 2025.

En fullspäckad innebandylördag är på väg att försvinna. 

Sex SSL-matcher på damsidan har blivit tre sedan Jönköping-Malmö nu skjutits upp till den 28 januari. Anledningen: Fem coronafall i Malmös trupp - och under veckan har dessutom ytterligare två spelare fått symptom. 

Täby-Pixbo skjuts upp på grund av coronasmittade spelare i Pixbos spelartrupp.

Västerås Rönnby och Kais Mora vill ställa in

Även Västerås Rönnby känner att det nödvändigt att ta ett tidigt juluppehåll och skjuta fram matchen mot Kais Mora till ett senare datum. 

– Jag tror inte vi skulle kunna tänka oss att spela oavsett vad förbundet säger. Vi måste tänka på människorna och man vill inte riskera julen för någon, säger Andreas Harnesk.

Bara en halvtimme efter att SportExpressen pratade med Harnesk bekräftade Svenska Innebandyförbundet att matchen är framflyttad. Nytt datum är inte spikat.

Västerås Rönnby har tre coronafall i spelartruppen för tillfället, varav två har konstaterats bara under denna vecka.

– Vi har ställt in allting nu. Vi hade några fall i början på säsongen också så vi har nog haft tio fall totalt i vår trupp, säger Harnesk.

Elin Björkmans uppmaning: ”Känns oviktigt”

Skadade lagkaptenen Elin Björkman erkände tidigare i veckan hur oviktigt det känns med innebandy i dessa tider.

”Förstå mig rätt, jag älskar sporten innebandy..men i dessa tider känns det oviktigt. Vi har ett jobb på sidan om vilket gör att vi träffar extremt mycket folk dagligen.. För vems skull spelar vi? Är det verkligen rimligt när personer inom vården går på knäna och smittan ökar?”, skrev hon på Twitter.

Andreas Harnesk förstår exakt vad hon menar.

– Jag är hundra procent med på det hon skriver. Jag är väldigt ambivalent. Jag är tacksam och glad över att vi får spela och hålla på det vi älskar, samtidigt undrar man om vi bör göra det just nu.

Sirius-Nacka och Karlstad-Lund ser i nuläget ut att spelas under lördagens som planerat.

Du ser matcherna i SportExpressen Play - precis alla andra SSL-matcher. 


https://twitter.com/elinbjorkman5/status/1339296039866667008?s=20